Crepe suzette recept

Crêpes suzette

Crêpes suzette

Jag och min kärlek testade att göra crêpes suzette till efterrätt. Gott. Kul att testa flambera för första gången också
Crêpes Suzette

Crêpes Suzette

Börja med såsen. Riv skalet av 1 apelsin och pressa saften ur båda. Häll det i en kastrull och rör i smör och socker
Crêpes Suzette II

Crêpes Suzette II

Smält matfettet. Vispa samman mjölet med mjölken till en klimpfri smet. Dela äggen och tillsätt äggulorna, socker, grädde och avsvalnat matfett
Crêpes Suzette

Crêpes Suzette

Crêpes. Blanda mjölk och vatten i en skål och vispa ut mjölet i det. Blanda ner äggulor, smält smör, salt och grand marnier
Crêpes Suzette

Crêpes Suzette

Crêpes. Vispa mjöl, hälften av mjölken och grädde till en slät smet. Till-sätt resten av mjölken, salt och smaksätt med vaniljsocker och likör
Crepes Suzette!

Crepes Suzette!

En riktig gammal klassiker, crepesSuzette. Stek små tunna crepes. Gårdagens dessert blev den här. Dock skippade vi flamberingen då vi inte hade Grand Marnier hemma
Crêpes suzette

Crêpes suzette

Blanda och vispa ihop mjöl, florsocker, salt och hälften av mjölken i en skål. Tillsätt resten av mjölken, grädde och ägg, och vispa ihop till en smet

Crepes Suzette I

Hetta upp en crepespanna eller vanlig stekpanna. Rör ihop fyllningen och bred lite på varje crepe. Crepes och fat ska vara riktigt varma
Ännu en dag med fransk matlagning!

Ännu en dag med fransk matlagning!

-Crêpe Suzette, en tunn och fin pannkaka som flamberas och serveras i en sås av apelsin. Även måndagen ägnades åt att laga fransk mat
Vegetariska menyer

Vegetariska menyer

Har du inte tid att laga en trerätters, stryk en förrätt och ersätt med ett glas bubbel, släng fram köpeglass och chokladås, krossa kakor och servera i glas istället för en avancerad crêpe suzette
My Paris 2: en Paris guide

My Paris 2: en Paris guide

Crepes med olika fyllingar. Hann inte smaka Crepse Suzette tyvärr. Söndag 18 maj, 2014. My Paris 2. en Paris guide
2017

2017

Till efterrätt blir det Crèpes Suzette med vår bästa bourbonvaniljglass. Idag är det nyårsafton, en av mina favorithögtider, och vad vore jag för kompis om jag inte gjorde en traditionsenlig sammanfattning av det gågna året
Jorden runt på 13 rätter

Jorden runt på 13 rätter

Ett värdigt avslut på middagen var franska CrepesSuzette som vi flamberade för extra smak och effekt