Blanda ner fisksås, kokosmjölk, råsocker, massaman curry, och röd currypasta. Men på torsdag hoppas jag kunna få mig lite med tips och trix vad det gäller Thaimat, för då är jag inbjuden till SantaMaria som ska ha Thaimatlagning
Bra att ha hemma är en bra grön currypasta som är utan tillsatser och socker. Till exempel Santamarias green curry paste som är helt fri från tillsatser och socker
5 msk currypasta. 250 g äggnudlar 400 g lövbiff strimlad 500 g wokgrönsaker Findus 1 msk rapsolja 1 st kokosmjölk 500 g, SantaMaria 1. 5 msk currypasta röd 1 st citron rivet skal 1 st vitlöksklyfta riven 1 tsk salt 1 dl cashewnötter rostade och grovhackade Det här behövs till 4 port
4-6 teskedar röd currypasta (använder du santamarias eller liknande skulle jag tippa på att du tar typ 2 teskedar. Lägg i smör, salt, svartpeppar, ca 1 matsked torkad koriander, sambal oeleken samt currypastan. 4-6 teskedar röd currypasta (använder du santamarias eller liknande skulle jag tippa på att du tar typ 2 teskedar Den jag har är väldigt mild)
Rör ned currypastan och späd med vattnet. Pressad apelsinsaft Honung SantaMaria Mango & Curry Cayennepeppar Till kvällen använde jag sedan några av kycklingklubborna till min Chicken Vindaloo som jag åt i ett tortillabröd, men som egentligen smakar bäst till ris
Häll i grädde, vatten, buljong,currypastan, sambal oelek, chilikrydda, ingefära och chili flake. 3 tsk röd currypasta. 1 tsk SantaMaria red hot chili flakes. 3 tsk röd currypasta
Fräs i en gryta i oljan tillsammans med currypastan några minuter. 1 msk SantaMaria´s Mango curry krydda, går förstås bra med bara curry också. 1-2 tsk röd currypasta. 1-2 tsk röd currypasta
Värm kokosolja i en gryta och fräs svamp, ingefära, chili, vitlök och currypasta någon minut. 1 msk grön currypasta, eller efter smak. 500 ml Kokosgrädde/krämig kokosmjölk (Santamaria). 1 msk grön currypasta
Tillsätt sambal oelek och currypastan. 5-6 teskedar grön currypasta (OBS, använder du annan sort än den jag har, se bilden nedan, tex SantaMarias skulle jag tro att det räcker med cirka 2 teskedar. 5-6 teskedar grön currypasta (OBS, använder du annan sort än den jag har, se bilden nedan, tex SantaMarias skulle jag tro att det räcker med cirka 2 teskedar Den variant jag har är rätt mild i smaken och inte alls lika stark som andra currypastor jag haft tidigare)
Thaifiskgryta, 3 portioner400 g fryst, vit fisk1 gul lök1 msk rapsolja½-1 tsk mald koriander1-2 tsk röd currypasta (ta 1-1½ msk om du använder SantaMaria)400 ml kokosmjölk lätt1 dl vatten1 msk rapsolja1. Rör i currypasta och 3 msk av kokosmjölken och stek 1-2 minuter till. 1-2 tsk röd currypasta
1 msk thailändsk currypaste (gärna från ”stor” burk, alltså inte tex SantaMarias. 300 ml kokosmjölk, (gärna SantaMarias från tetra. 1 msk thailändsk currypaste (gärna från ”stor” burk, alltså inte tex SantaMarias