Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port Kyckling 4 st Kycklingfiléer 1 msk soja 2 msk Olivolja 1 st Vitlöksklyfta Currysås 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 tsk Curry 1 dl vatten 3 dl Vispgrädde 2 msk Konc kycklingfond salt och peppar Till servering ris broccoli. Ingredienser, 4 port Kalorier 20 g Margarin Sök 2 msk Curry Sök 1 st banan Sök 1 st äpple Sök 1 st Hackad lök Sök 2 dl Grönsaksbuljong Sök. Ingredienser, 4 port Kalorier 1 st lök Sök 2 msk olja Sök 2 tsk curry Sök 2 st äpplen Sök 2 dl mjölk Sök 1 tsk salt Sök
Skala och hacka lök och äpple till currysåsen. Hetta upp och servera med ris och skivad banan. Currysås. 1 hel kyckling, ca 1,5 kg1,5 tsk salt per liter vatten1/2 purjolök1 morot5 kvistar persilja10 pepparkorn1-2 lagerbladCurrysås. 1 gul lök1 friskt sött äppleRapsolja eller annan neutral oljaSmör2-4 msk curry2 msk vetemjöl5 dl buljong från kokningen1/2 tsk råsocker2 dl vispgrädde1 dl mjölkSalt och pepparBananLägg kycklingen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker
Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar. Skala och dela bananen i bitar. Efter snabbt googlande föll mitt val på stekt kassler med currysås och exotiska tillbehör (Allt om Mat)
Oumph i currysås, råris. Pasta med ostsås, svampfrås med äpple. En småtråkig banan fick då bli huvudpersonen när den mosades och blandades i pannkakssmeten
En currysås gjord på lök och äpple behöver koka längre än vad jag hade tid med igår (jag fuskade och kortare koktiden en del jämfört med vad som står i receptet nedan, jag hade en något för stor lök och bananen var inte tillräckligt mogen) Så jag är inte helt nöjd även om sambon tyckte såsen var bra
Skala och hacka lök och äpple till currysåsen. Hetta upp och servera med ris (och eventuellt banan). 1. Lägg kycklingen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker
FLÄSKFILÉ I HET CURRYSÅS4 portioner400 g fläskfilé, skuren i skivor2 skivade gula lökar2 rivna äpplen2 skivade bananer1 - 2 msk curry4 vitlöksklyftor3 msk olja2 msk kinesisk soya2 msk mango chutney2 dl vatten + 1 buljongtärning1 dl vispgräddeFräs löken lätt i olja tillsammans med curry och pressad vitlök. Tillsätt äpple, bananer, soya, mango chutney och buljong och låt det småputtra under lock ca 10 minuter