Dags meny för 5 2 metoden recept

Färgglad höstgryta på menyn!

Färgglad höstgryta på menyn!

Därefter var det dagsför mellanrätter – oliver, kaprissoppa och slånbär tillagade med vin. Ha en skön lördagskväll
Struvor

Struvor

Dagsför ett nostalgirecept. Om du inte har en fritös går det såklart bra med en kastrull med olja i, men var försiktig

Träning, kost och att leva

Idag är första gången sedan i lördags som jag kan frambringa någon form av ljud när jag pratar - äntligen
Iras Borsjtj (vegan eller inte…)

Iras Borsjtj (vegan eller inte…)

Ira jobbar fortfarande kvar på samma ställe och soppan återkommer ofta på menynför luncher. Hon fick en dag fria händer att sätta en rätt på menyn

Bönpasta med torsksås

Vi provade den i torsdags och herregud så god den var. På menyn stod det egentligen fiskwook med ingefära men jag gjorde om receptet lite och det blev verkligen gott
Intervju med Johnnie Lippens

Intervju med Johnnie Lippens

a jobbat som Country manager för en ledande ugnsleverantör – storköksleverantör Middleby Corp. På den tiden grillade jag enbart för vänner och familj

Matrelaterad historia - blandat

Dags snart för servering. Till vardags kokades gröten av mjöl (råg, korn, havre - lite olika beroende på odlingstrakten), vatten och salt
Det handlar om dig

Det handlar om dig

Min största utmaning när jag jobbar med klienter och mina grupper är inte maten med menyerna de får, för alla är nöjda med mina goda veckomenyer, utan det är att få dem att hantera att det vi nu har börjat har inget slut

Framtidens storkök: Dag 1

Det som det mynnade ut i var att om man ska näringsberäkna menyn fullt ut med hjälp av ett kostdataprogram så krävs det inte bara tid till det utan det krävs goda kunskaper i näringslära för att få till ett godkänt resultat
Dukans veckomatsedel

Dukans veckomatsedel

I bloggen finns det åtskilliga veckor med dagliga menyer. Söndagar har alltid varit vägnings dag för mig, jo,det gick bra i dag också

Ultimat lyx på Oaxen krog

Nu var det dagsför köttet. Själva menyn inleddes med "Hyvlat sjöborresmör med åldrad morot, råräka & rom från pilgrimsmussla"