Daimtårta frusen recept

Frusen daimtårta

Frusen daimtårta

Vispa ägg och crème fraiche till en slät smet. Riv mandelmassa och bittermandel och tillsätt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner
Glassig daimtårta med marängbotten

Glassig daimtårta med marängbotten

Fröken Smak drömmer sig för en sekund tillbaka i tiden. "Åh", kvittrar hon. "Jag minns det som om det vore igår
Vit chokladtårta med lemon curd

Vit chokladtårta med lemon curd

Den ska alltså inte serveras frusen som en glasstårta utan endast kall och mjuk. Receptet – som är naturligt glutenfritt och löjligt enkelt att baka – är en utveckling av en glassig daimtårta som min mamma brukade göra när det var fest under det tidiga 90-talet

Frusen daimtårta

Tillagningstiden är cirka 1 timme 20 minuter plus frystiden. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant

Frusen dajmtårta

Maräng. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda i 1. 5 dl socker och vispa. Rör därefter ner bakpulvret. Dela upp äggviteblandningen (jag brukar gör dem tallriksstora) på två plåtar och grädda i 125 grader ca 45 min

Daimtårta

Äggvitorna vispas hårt. Socker, mjöl och mandel vänds försiktigt ner. Smeten breds ut i smord pajform och gräddas i 150 grader cirka 45 min

Veckans middag nr: 110

Frusendaimtårta . Vi går in mot november och här i mina trakter så har redan första snön kommit och gått