Dansk dessert recept

Dansk Æblekage

Dansk Æblekage

Kakan blir väldigt hög och fin och passar därför jättebra att servera som dessert såväl som till eftermiddagskoppen
Dansk rabarbertrifli

Dansk rabarbertrifli

Skala rabarbern och skär den i 1/2-1cm bitar. Lägg dem i en gryta tillsammans med socker och koka ca. 10 minuter på svag värme
Koldskål -smagen af dansk sommer.

Koldskål -smagen af dansk sommer.

Og lidt mere dessert end frokost. Koldskål är egentligen en efterrätt, men kan också vara en lätt lunch eller ett mellanmål som slår de flesta
Ljuvlig glassdessert

Ljuvlig glassdessert

Sätt ugnen på 160 grader (varmluft 150 grader). Klä en långpanna med bakplåtspapper. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikrovågsugn
Receptregister

Receptregister

Dansken. Dessert. s=dansken&submit=S%C3%B6k. Länkar till recepten- dubbelklicka på länken så kommer receptet upp
Turkisk kycklinggryta och hotelltips i Alanya

Turkisk kycklinggryta och hotelltips i Alanya

Just Atlas har dessutom den absolut godaste buffémat jag stött på här i Turkiet, riktigt vällagad och god husmanskost med en stor variation på sallader, mezerätter och desserter för den som gillar det

Julbord 2010

) lax (kallrökt) (gick åt ca 0,5 kg) creme fraiche (2 förpackningar) hackad rödlök (2 st) ishavsrom (2 förpackningar) rökt ål ägg (gick åt 9 st) bröd (vörtbröd, fint bröd och dansk rågbröd. Dessert Ris a´la malta (risgrynsgröt + grädde + hackade nötter + mandariner) Mamma och pappade gjorde en stor sats på 1,5 liter mjölk
Receptregister

Receptregister

Dansken. Dessert. s=dansken&submit=S%C3%B6k. TRÅKIGT ATT INTE ALLA LÄNKAR FUNGERAR, VET EJ VARFÖR. MEN INNEHÅLLET SYNS I BILDER I ALLA FALL
Intervju med lökblommornas drottning

Intervju med lökblommornas drottning

Det har mest varit manliga intervjuoffer men denna gången har vi en kvinna som skall grillas. Det är nämligen dags för Mia Wallin att svara på en del frågor
Påsken 2012

Påsken 2012

Till dessert blev det en frisk glasstårta med smak av passionsfrukt. Frysta desserter är ofta lagom mäktiga efter maten tycker jag och denna var riktigt fräsch i smaken
Trifle med flädermarinerade bär & lite annat…

Trifle med flädermarinerade bär & lite annat…

Min pappa är dansk och därifrån har vår familj ärvt vårt sätt att göra trifle. Trifle är en vanlig dessert i bland annat England och Danmark, och består traditionellt av vaniljkräm, grädde, bär/sylt samt sockerkaka varvat i lager

Lucka 8: Gå-bort-present: Violsocker

Oversæt til Dansk. Violsocker kan man exempelvis använda när man gör choklad praliner för att ge smak, rulla tillexempel tryfflar i violsocker eller ge en twist på te, glass eller desserter genom att byta ut en del av sockret mot violsocker
Middag på Atmosfär, Malmö

Middag på Atmosfär, Malmö

Med betor, mandelbröd, dansk rygeost och shiitakesvamp. Vi tog två smårätter vardera (de mättar mer än man tror) och några delade även dessert och tillsammans med det urgoda brödet blir det alldeles lagom

Gott att dricka!

Gammel Dansk Shot är en ren naturprodukt som är tillverkad helt utan tillsatser. I samband med att Gammel Dansk firar 50år på marknaden lanserar man nu en ny produkt – Gammel Dansk Shot. Gammel Dansk Shot är framtagen med utgångspunkt i samma 29 originalingredienser som Gammel Dansk Bitter men i Shot har man valt att justera blandningen genom att tona ned det bittra och lyfta fram lakritsen samt tillsatt lite extra hetta i form av chili

Lakritsfestivalen 2015

Lakrids by Johan Bülow är dansk choklad av högsta klass. Perfekta till dessert. Trevliga utställare och glada besökare