Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i en stekpanna och lägg köttet ovanpå med svålen uppåt. Lägg i köttet med svålen neråt och låt det sjuda i 30 minuter. 1 kg kotlettrad, benfri med skårad svål
Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i en stekpanna och lägg köttet ovanpå med svålen uppåt. Lägg i köttet med svålen neråt och låt det sjuda i 30 minuter. 1 kg kotlettrad, benfri med skårad svål
Dansk flæskesteg var det alltså och det är faktiskt första gången vi lagat till det, vi har tidigare gett oss på den så kallade ribbesteken med hyfsat bra svålresultat men denna gången blev det precis så knaprigt som man drömmer om
Skär upp steken med en vass kniv mellan skårorna i den spröda och knaprigasvålen. Stick in en köttermometer och lägg köttet med svålen ner i en ugnsfast form
Rista svålen genom att skära parallella skåror eller rutor i svålen med någon halv cm mellanrum. Varm rödkål, inlagd gurka, pickles, brysselkål och eventuellt svartvinbärsgelé kan du servera till den danskafläsksteken
Det är detta som gör att svålen blir knaprig vid eftertillagningen. Det bästa är naturligtvis att gå till slaktaren och be om en bit benfri kotlettrad med svål
Den här gången använde jag en klassisk dansk ribbestek, som är fläsksida med revben och svål. En annan bra måltid för den som vill äta strikt är fläsksteken
Danskfläskstek med knaprigsvål (mjölkfri). Mitt i regn, rusk, blåst och ibland strålande solsken drog Nicklas och jag till Helsingör för att få lite finkultur
Danskfläskstek med knaprigsvål (mjölkfri). Men, jag hade planerat in att vi skulle åka till Helsingör, för att uppleva det danska gemytet så det var bara att följa med på mina nycker
Skär upp steken med en vass kniv mellan skårorna i den spröda och knaprigasvålen. Stick in en köttermometer och lägg köttet med svålen ner i en ugnsfast form
Om svålen inte är skårad. Skåra svålen med en vass kniv, ca 5mm breda svålar, bara precis genom svålen ner till fettet. Efter ca 10-15 minuter börjar svålen bubbla, sänk värmen till 200 grader