Ett par dagar senare så skulle jag testa att göra fläskstek på hemmaplan men jag misslyckades totalt med den knaprigasvålen – så det projektet la jag åt sidan
Skär upp steken med en vass kniv mellan skårorna i den spröda och knaprigasvålen. Stick in en köttermometer och lägg köttet medsvålen ner i en ugnsfast form
Rista svålen genom att skära parallella skåror eller rutor i svålenmed någon halv cm mellanrum. Servera fläskstekenmed potatisen och rotfrukterna på ett serveringsfat eller direkt från ugnsplåten
Lägg steken medsvålen nedåt i en braspanna och tillsätt så mycket vatten att det täcker svålen. Det bästa är naturligtvis att gå till slaktaren och be om en bit benfri kotlettrad med svål
Den här gången använde jag en klassisk dansk ribbestek, som är fläsksida med revben och svål. En annan bra måltid för den som vill äta strikt är fläsksteken
Danskfläskstekmedknaprig svål (mjölkfri). Kronborgs slott finns också med på Unescos världsarvlista så det är absolut ett måste om man är intresserad av historia
Danskfläskstekmedknaprig svål (mjölkfri). Men, jag hade planerat in att vi skulle åka till Helsingör, för att uppleva det danska gemytet så det var bara att följa med på mina nycker
Skär upp steken med en vass kniv mellan skårorna i den spröda och knaprigasvålen. Stick in en köttermometer och lägg köttet medsvålen ner i en ugnsfast form