Värm upp vattnet i en kastrull, tillsätt buljongtärningarna och ölen. Sjömansbiff görs ju egentligen av ytterlår men det här är en slags "fattigmanssjömansbiff" där man använder nötfärs istället
Värm vattnet och lös upp buljongtärningen, tillsätt öl salt och peppar och häll över formen. 5 tsk salt1 krm svartpeppar800 g tunt skivad potatis1 dl vatten1 köttbuljongtärning4 dl öl1 tsk salt1 krm peppar0,5 dl hackad persiljaSätt ugnen på 200 grader och smörj en ugnsform. 4 dl öl
Tillsätt öl, salt och peppar. 2 skivade gula lökar5 msk smör, varav lite sparas till att smörja formen500 g nötfärs0,5 tsk salt1 krm nymalen svartpeppar800 g skalad och tunt skivad potatis1 dl vatten1 köttbuljongtärning4 dl öl1 tsk salt (efter smak)1 krm peppar (efter smak)Jag brukar gör biffar istället för lös färs. 4 dl öl
Dansksjömansbiff på mitt sätt. Att den även är perfekt tillsammans med en öl och snaps, gjorde den inte mindre populär bland dom småhungriga nattgästerna