Varva potatis, lök och färs i en smörad ugnsform. Sjömansbiff görs ju egentligen av ytterlår men det här är en slags "fattigmanssjömansbiff" där man använder nötfärs istället
Jättegod allt i ett gryta som jag hittade på coop. Stek löken så den blir mjuk utan att den tar färg. Lägg löken på sidan av och fräs nötfärsen och salta och peppra
God och mustig gryta som sköter sig själv iugnen. Skillnaden mellan vanlig och Dansksjömansbiff är att denna görs på nötfärs istället för biff / innanlår
Smörj en stor ugnssäker form och varva potatisskivor, lök och färs. Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna och fräs löken mjuk utan att den tar färg
Smörj en stor ugnssäker form och varva potatisskivor, lök och färs. Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna och fräs löken mjuk utan att den tar färg
Dansksjömansbiff på mitt sätt. Saftig gratäng direkt från ugnen hur enkelt och gott som helst. Ibland är det inte så lätt att få maten att låta gott i text, men jag lovar att dagens måltid smakade kanon och var uppskattad av hela familjen