På nyårsafton ville jag servera det helstekta köttet på ett annat sätt än det vanliga och då föll valet på den gamla klassikern Coeur defilet provencale - Oxfilé och skivad potatis med en massa vitlök
Ingredienser Portioner. 4 ca 600 g oxfilé (gärna mittbiten) salt och svartpeppar 1 msk smör Vitlökssmör 1 stor vitlöksklyfta 1 kruka persilja 100 g rumstempererat smör 1/2 tsk worcestershiresås Råstekt potatis 900 g potatis (gärna amandine) 2 vitlöksklyftor 2 msk smör 2 msk olja Tillbehör 150 g haricots verts 4 skivor bacon persilja 2 msk ströbröd 1 msk olivolja 4 tomater Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Värm en panna med olja tills den är väldigt het. Bryn köttet runt om tills det fått bra med färg. Dela tomaterna på mitten och lägg upp på en ugnsfast plåt
Smula sönderbrödet, inga kanter. Hacka persiljan och skölj snabbt sardellfiléerna. Häll ett tunt lager av såsen på tallriken, placera detgrillade köttet på tallriken tillsammans med den fyllda paprikan, garnera med en kvist oregano
Ta oxfilén och bryn den runt om i smör och rapsolja i stekpanna. Ju mer vitlök desto bättre. Lägg detskivade köttet på potatisen och lägg på vitlökssmöret