På fredagar äter vi ofta pizza eller kallskuret och ostar, men - utan jäst, ingen kalljäst deg. Lägg i fiskbitarna, sänk värmen, och pochera fisken försiktigt i soppan några minuter
Ha i mjöl till en halv kladdig deg. Skär fisken i bitar o lägg åt sidan. Kavla ut degen lite lätt. Fördela smöret på degne o forma den sedan till en avlång baguett
Skär fisken i skivor eller mindre bitar. Spara överbliven deg. Skär smördegen så du får en undre platta ca 35x25 cm samt en övre ca 30x15cm. Ca 600 g kavlad smördeg
Främst uppmaningen att bearbeta degen tills den blir "smidig". Det står ofta i laxrecept att fisken ska vara skinn- och benfri men jag tycker det är trevligt med skinnet kvar så jag brukar inte bry mig om den rekommendationen alla gånger
Det ska mera likna en grötliknande smet än en deg. Åh, ytterligare en underbar sommardag här i skärgården, med sol, bad, fiske, promenad, goda stunder och annan lyckobringande sommargöra
Blanda gärna allting i matberedare eller nyp ihop tills du får en smulig deg. Äter man den med en köttbit så kan man krydda den med timjan eller rosmarin, till fisken pressar jag i lite citron, för italiensk känsla har jag i coktailtomat och basilika
Blanda samman alla ingredienser och använd en elvisp eller en degblandare. Fisken. Blanda samman kryddorna, strö på fisken och grilla sen fisken i en ganska het stekpanna tills den är genomstekt
I detta fall gjorde jag egen pastadeg på durumvete och riktigt färska ägg i propotionerna. Gör sedan klart fyllningen genom att blanda i färskosten och cheddarn med fisken
Använd ena handen och en matsked som du ständigt doppar i kallt vatten så degen inte fastar på handen eller skeden och form bullar som du klappar ner i stekpannan så de blir fina kakor