smöra en springform (18 cm) grundligt och häll i degen. Separera äggulorna från vitan och spara båda. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt ett par matskedar av sockret och vispa tills vitorna är sega som till maräng
Deg till baugette, bröd och pizza. Degen lärde jag mig sätta under bakkursen på Solhaga Stenugnsbageri och har bakat både baugetter, bröd, focaccia och även pizza enligt brödreceptet många gånger sedan dess
}Önskar att jag kunde beskriva hur den här degen doftar, men jag är inte så bra på ord. Jag rekommenderar i stället den som är nyfiken att själv göra en sådan här deg
Förra söndagen så knådade jag ihop en lekdeg till barnen. Citronsyran måste du inte ha med i degen men den gör att den håller flera veckor (förutsatt att du förvarar den i kylen)
Det blev inte mycket deg kvar till bullar, blev en liten. Det är ju inte lätt att hålla sig. Hon kavlade på rätt länge men sen gick det inte att motstå längre
Dela degen. Rulla cirka hälften av degen till ett par avlånga cylindrar och platta till. Resten av degen kan du senare göra pepparkakor eller pepparkulor
Vassle är perfekt degvätska till både bröd och bullar. Den här gången passade jag på att göra en extra stor deg för att kunna göra tre olika sorters bröd av samma deg
Mandelmördeg. Tillsätt ägget och arbeta samman till en deg. Låt gärna degen vila en stund i kylen. Slå ut fudgen på mördegen som ligger på bakplåtspapper