Deg recept

Påsktårta med nougat och Daim

Påsktårta med nougat och Daim

smöra en springform (18 cm) grundligt och häll i degen. Separera äggulorna från vitan och spara båda. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt ett par matskedar av sockret och vispa tills vitorna är sega som till maräng
Användbart! Deg till baugette, bröd och pizza.

Användbart! Deg till baugette, bröd och pizza.

Deg till baugette, bröd och pizza. Degen lärde jag mig sätta under bakkursen på Solhaga Stenugnsbageri och har bakat både baugetter, bröd, focaccia och även pizza enligt brödreceptet många gånger sedan dess
Sur deg gör glad påsk

Sur deg gör glad påsk

}Önskar att jag kunde beskriva hur den här degen doftar, men jag är inte så bra på ord. Jag rekommenderar i stället den som är nyfiken att själv göra en sådan här deg

En deg som räcker hela veckan

Förra söndagen så knådade jag ihop en lekdeg till barnen. Citronsyran måste du inte ha med i degen men den gör att den håller flera veckor (förutsatt att du förvarar den i kylen)

Äta deg, fett

Det blev inte mycket deg kvar till bullar, blev en liten. Det är ju inte lätt att hålla sig. Hon kavlade på rätt länge men sen gick det inte att motstå längre
Lös deg = saftigt bröd

Lös deg = saftigt bröd

Sedan så fastade degen i korgen beror nog på att jag inte lätt den torka ordentligt innan jag använde dom
Pepparkaks-cheesekake (deg för 30 pepparkakor)

Pepparkaks-cheesekake (deg för 30 pepparkakor)

Dela degen. Rulla cirka hälften av degen till ett par avlånga cylindrar och platta till. Resten av degen kan du senare göra pepparkakor eller pepparkulor
Mer Deg till Ungarna

Mer Deg till Ungarna

Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, kesella,salt och ägg. Strö lite mjöl över degen
Snabba degen

Snabba degen

Blanda salt och olivolja med degen. Känn på degen, är den så pass kladdig att den fastnar ordentligt på fingrarna så häll på en aning mer mjöl
En deg tre olika bröd

En deg tre olika bröd

Vassle är perfekt degvätska till både bröd och bullar. Den här gången passade jag på att göra en extra stor deg för att kunna göra tre olika sorters bröd av samma deg
Paj utan deg

Paj utan deg

Fixade en paj till middag idag. Så uppskattad av alla. Glutenfri och snäll mot alla känsliga magar. Ingridienser
Klassisk semla

Klassisk semla

Smula ner jästen i en degbunke och rör ut i mjölken. Blanda i mjöl, ta lite i taget tills du har en smidig deg
Chokladig apelsinfudge på mördeg

Chokladig apelsinfudge på mördeg

Mandelmördeg. Tillsätt ägget och arbeta samman till en deg. Låt gärna degen vila en stund i kylen. Slå ut fudgen på mördegen som ligger på bakplåtspapper