Faktum är att Tiramisu var en av mina absoluta favoritdesserter innan jag blev vegan, nu måste jag bara komma på något bra sätt att skapa egna savoiardikex
Kanske adderar några små strimlor citron eller apelsin för att det ska vara snyggt och slutligen ringlar du din valfria sås på tallriken som en sann dessertmästare
Kakan är toppengod att äta som dessert med vispad grädde eller kokosgrädde. Jag utvecklade det här receptet efter Apelsin och chokladkakan som jag tidigare lagt upp recept på här på bloggen
Skär ett lock av varje apelsin. Vispa grädden och blanda den med äggvispet och apelsinsaften. Fyll apelsinerna och frys dem 2-3 timmar. Spritsa eller skeda upp marängen på apelsinerna och ställ in dem i 250° ugnsvärme 1-2 minuter tills marängen fått fin färg. 4 apelsiner
Jag gjorde ju en nyårsdessert tills igår med smakerna choklad, hallon, apelsin och lakrits. Det som fanns på tallriken var hallonsorbet, apelsinpannacotta, apelsingelékuber, lakritssmulor + mörk choklad på tallriken
apelsinlikör,, Grand Marnier eller Curaçao Orange. apelsin, rivet skal. apelsinsaft, färskpressad. Vispa nu omedelbart i smör, socker, en äggula i taget samt häften av apelsinlikören, resten dränker du in sockerkakssmulorna med
Stöt kardemumma grovt och strö på apelsinskivorna. Fräsch efterrätt med lite kolhydrater Jag äter ofta en liten dessert efter maten, det är något som följt med mig ända sen barndomen
Det är apelsinsäsong och vi som inte orkar hålla på att koka marmelad eller saft kan utnyttja tillgången på de fina frukterna genom att t ex blanda dem i sallader och desserter
Dela apelsinen i 6 stora klyftor och skär dessa tvärs över i mindre bitar. Fördela apelsinbitarna i 4 skålar eller glas och strö över den rivna chokladen. 4 apelsiner