Dessert i glas päron recept

Mintchokladmousse med stekta päron & mynta

Mintchokladmousse med stekta päron & mynta

De är dock perfekta för att servera en och annan desserti. Börja med att skala, kärna ur och klyfta päronet så du får ner en klyfta per snapsglas plus att det det finns utrymme för moussen
Sommarsangria och vinkokta päron

Sommarsangria och vinkokta päron

Elinfickfixadesserten medans jag fixade varmrätten. Och den godaste fläder "saften" kommer ifrån Brunneby, det är en glaskflaska, extra koncentrerad utan konserveringsmedel
Sangria med rom eller konjak

Sangria med rom eller konjak

Frukten som legat isangrian kan också serveras som desserttillsammans med litevispad grädde. Blanda till en sangria redan idag och servera den som en läskande, kall fördrink eller sommardrinki stora glas eller ivinglas

70-talsmiddag

Till efterrätt bjöd jag After eightpäron som jag knappt tror jag har ätit sedan jag var barn, vilket är synd för det är både en enkel dessert och mycket god
Enkel pärondessert

Enkel pärondessert

Detta har jag serverat på ett fat/skål eller iglas. Jag har en underbar och mycket lättgjord dessert att bjuda på, som faktiskt även fungerar alldeles utmärkt till mellanmål
Hedvigs päronpannacotta

Hedvigs päronpannacotta

Tag från värmen, vispa ner portvin eller äpplejuice om du vill ha alkoholfridessert. Fördela blandningen över päroneniglasen
Husmanskost...veckomatsedel v16....

Husmanskost...veckomatsedel v16....

Dessert. Servera med tillbehör och en kall öl eller ett glas kallt vittvin. Tips är att man kan göra ingefärspäron, lingonpäron, saffranspäron
Pannacotta med kolasmak och cognacspäron

Pannacotta med kolasmak och cognacspäron

En läcker och uppskattad dessert, kan gärna kan göras dagen innan. Fyll på med päroniglasentill en som du själv tycker lagom nivå ovanpå pannacottan
SALLAD MED SÖTT OCH SALT

SALLAD MED SÖTT OCH SALT

Tisdag som det var i går, krävde ju så klart dessert, så det fick det bli. Det fick även blilite gott iglasetfaktiskt, det var dock en litenpiccoloflaska och jag har ju semester
B.A.R.

B.A.R.

Dessert är inget måste, men känner man för något att avrunda med finns en hel del som lockar på menyn, vad sägs om karamellkokt päron med lingonparfait, kolasås och mynta
Aprikos- & päronpuré

Aprikos- & päronpuré

Aprikoser och päron är  l ö s a n d e  för magen så det här är en bra puré att t ex klicka på gröten eller ge som dessert efter maten