Servera pajen som ett lyxigt fredagsfika eller som dessert i helgen. Här kommer en paj i världsklass med underbara kombinationer av päron, hallon och en helt gudomlig kardemummasås (som för övrigt funkar klockrent till äppelpaj också)
Ta ur päronen eller låt dem svalna i lagen om inte desserten behöver göras direkt. Dagens recept är en färggrann och vårlig dessert som jag gjorde någon gång under den tid som bara rann iväg
Förvara desserten kallt till servering. Skala päronen och skär dem i bitar. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek päronen långsamt i smör och socker tills de blir mjuka
Dessa passar perfekt till både ostbrickan eller som dessert med ringlad, mörk choklad över. Förra veckan så kokade jag päron och smakerna var självklara att det skulle vara Julkänsla över dom
På dessertfat - Dela päronen och skiva dem tunt och lägg dem på faten. Om du har en större bjudning så kan du förbereda glasen/skålarna dagen innan men toppa desserterna med havreflarnen precis innan servering då de anats blir mjuka