Jag har bakat dessa kakor ett par omgångar under julledigheten, jag har serverat dem enkla som kaka, jag har brutit dem på mitten och haft dem till dessert och så har jag som nu, lagt dem dubbla med smält choklad emellan
Avsluta med citronmeliss och färska bär. Honungs- & citronflarn. Koka bären var för sig med 1/2 dl socker. Pensla ut till 12 flarn på bakplåtspapper. Grädda i 175 C grader varm ugn i 3-4 minuter, tills flarnen fått fin färg. Bred choklad på 8 av flarnen, välj själv hur mycket choklad som ska bredas på. Spritsa eller bred ut hallonmousse på dessa flarn och blåbärsmousse på de övriga 4. Stapla sedan 3 flarn på varandra med hallonmousse i botten och på toppen
Tag ut och loss flarnenmed en stekspade och låt kallna på grillgaller. I denna värme finns det ingen bättre dessert än klassisk vaniljglass med jordgubbar
Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottan och hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
Pannacotta på gelésocker med rabarber och ingefärsflarn. Förra året gjorde jag nämligen den här magiskt goda rabarberpajen med mandelkräm, kardemumma och rosenvatten och det kändes inte sannolikt att jag skulle kunna överträffa den succén (förlåt för skryt)
Finare bakverk och desserter är inte min starkaste sida, det brukar inte bli så bra som jag önskar. Goda knäckiga honungsflarnmed en god vaniljkräm smaksatt med mascarponeost toppat med smakrika hallon
Pekannötter är mina favoritnötter, alla kategorier, och när jag stod och funderade på att göra mandelflarn till pannacottan slog det mig att det väl borde gå att göra minst lika goda flarnmed pekannötter istället