”Detgodafranskaköket” är en användbar kokbok – om man läser den med ett roat småleende. Och så kommer det en bok av amerikansk diplomathustru från förra seklet, som påstår att hon har lärt sig det riktiga, franska sättet att tillreda en Sauce Hollandaise
Idag blir det en mustig gryta med kyckling, vin och örter som sprider en ljuvlig doft i köket. De är spridda över stora delar av landet men med viss koncentration till sydöstra Frankrike
Det finns nästan inget som är så gott som hemlagad taco. Jag valde extra fin, köttig grönsallad, en juste rödlök och franska gourmettomater i olika färger (inte lika goda som våra egna, men vad gör man
Den enkla ratatouillen blir färgglad och mycket tilltalande av alla olika grönsaker, som här ska puttra ihop ytterligare och bli mjuka och goda i tomatsåsen
Det tyckte i alla fall sonen när han av en händelse knäppte en bild av mig i köket med den lilla cypressen som H köpt och som får tjänstgöra som gran i år
Det skulle vara något utan kött och något hon tycker om, det skulle räcka till många och i sista stund kom jag på att jag kanske skulle slänga ihop en smårgåstårta
tänk, ibland man lyckas det lite extra bra. En storfavorit i vårt kök är dijonsenap, den franska senapen som inte är så söt och som har lite stuns i smaken gillar vi skarpt
en blandning mellan detfranskaköket och det japanska så om det blir en verklig fusion i detta recept låter jag vara osagt då jag inte vet om “grillköket” är en egen genre
Jag tycker att det blir godast om mackorna får stå och svalna en liten stund innan de serveras. Nu blir det ytterligare ett nostalgiskt recept här på bloggen