Det goda franska köket recept

Det goda franska köket – kollektivt matminne

Detgodafranskaköket” är en användbar kokbok – om man läser den med ett roat småleende. Och så kommer det en bok av amerikansk diplomathustru från förra seklet, som påstår att hon har lärt sig det riktiga, franska sättet att tillreda en Sauce Hollandaise
Godaste rostfrallan

Godaste rostfrallan

När jag var nybliven mamma så fanns det inte så många matprogram på teve, men på dagarna fanns ett program som hette Köket
Den godaste tacokvällen

Den godaste tacokvällen

Det finns nästan inget som är så gott som hemlagad taco. Jag valde extra fin, köttig grönsallad, en juste rödlök och franska gourmettomater i olika färger (inte lika goda som våra egna, men vad gör man

Franska ostar och vykort.....

Men i de flesta fall så är detgoda egenskaper och kvalitéer. där blev det en liten avstickare ner till köket
Enkel ratatouille – gott till det mesta

Enkel ratatouille – gott till det mesta

Den enkla ratatouillen blir färgglad och mycket tilltalande av alla olika grönsaker, som här ska puttra ihop ytterligare och bli mjuka och goda i tomatsåsen

Yard - tapas på franska

Yard ligger i närheten av kyrkogården Père Lachaise och serverar fantasifulla franska minirätter med en twist
Snabb och god vardagsmiddag

Snabb och god vardagsmiddag

Är fortfarande förkyld och börjar se ut som Rudolf med röda mulen men jag hoppas att det vänder snart, har ingen lust att vara sjuk längre

När man önskar alla en riktigt God Jul!

Det tyckte i alla fall sonen när han av en händelse knäppte en bild av mig i köket med den lilla cypressen som H köpt och som får tjänstgöra som gran i år
Smörgåstårta med tonfisk

Smörgåstårta med tonfisk

Det skulle vara något utan kött och något hon tycker om, det skulle räcka till många och i sista stund kom jag på att jag kanske skulle slänga ihop en smårgåstårta
Falukorv i dijonsås

Falukorv i dijonsås

tänk, ibland man lyckas det lite extra bra. En storfavorit i vårt kök är dijonsenap, den franska senapen som inte är så söt och som har lite stuns i smaken gillar vi skarpt
Brylépudding

Brylépudding

Jag tror kanske jag skulle kunna få detgodare om jag lekte lite mer med karamellen och gav allt lite mer smak helt enkelt
Varma mackor med champinjonstuvning

Varma mackor med champinjonstuvning

Jag tycker att det blir godast om mackorna får stå och svalna en liten stund innan de serveras. Nu blir det ytterligare ett nostalgiskt recept här på bloggen
Glöggmys

Glöggmys

Ikväll blev det baconlindade dadlar, som kan vara den godaste mingelmaten, samt päron med kallrökt skinka och en ostcreme till pepparkakorna
Smarrig kycklinggratäng!!!

Smarrig kycklinggratäng!!!

Varför detta inlägg kommer nu såhär två år senare är att vi vid matbordet idag diskuterade just mat och att vi ofta glömmer bort goda rätter vi gjort
Béarnaisesås

Béarnaisesås

När det gäller de famla franska klassikerna finns det bara en källa – DetGodaFranskaKöket av Julia Childs m