Det recept

Klassisk semla

Klassisk semla

Skär smöret i bitar och rör ner det tillsammans med ägget. Sätt ugnen på 200°. Värm mjölken fingervarm. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut i mjölken
Det oumbärliga nötbrödet (Paleo/LCHF)

Det oumbärliga nötbrödet (Paleo/LCHF)

Boken i sig har fått en del kritik för att den inte alls är så renlärigt paleo som den utger sig för att vara, men brödet väckte min nyfikenhet
Det svåraste med LCHF - brödet

Det svåraste med LCHF - brödet

Sedan jag började med LCHF har det svåraste varit att avstå från brödet (om jag undantar mjölken förstås)
Det ljuvligaste brödet

Det ljuvligaste brödet

Receptet kommer från Jennie & Stina men jag bjuder på det här också. Ju längre du knådar desto bättre blir det
Det här med vardagsmat….

Det här med vardagsmat….

Det här med vardagsmat…. jag fick tid över till det med denna onsdagskväll. När jag var liten hände det ganska ofta att vi åt efterrätt
Det doftar så gott i mitt kök

Det doftar så gott i mitt kök

Det finns många tankar som tar för stor plats innanför pann benet och då behöver jag fundera och sortera
Det mjölfria brödet, (LCHF)

Det mjölfria brödet, (LCHF)

Jag har redan bakat det två gånger och det försvinner FORT. Jag blev lite förvånad första gången jag gjorde det eftersom konsistensen blir som en blandning mellan ljus sockerkaka och bröd
Bara det godaste

Bara det godaste

Därför ska jag bli bättre på det. Pensla med mer glaze och grilla ytterligare någon minut, akta så att det inte blir bränt
Det nappade | Grovt glutenfritt bröd

Det nappade | Grovt glutenfritt bröd

Som ofta med glutenfritt bröd är det bra om man låter det svalna helt innan man skär i det. Givetvis så åkte det ned ett antal skivor ut till skärgården och var gott som tusan till både västerbottenost och kräftor likväl som på morgonen
Det sista av påsken

Det sista av påsken

Nytt på bordet var en omelettrulle som var så himla fräsch med babyspenat, räkor och färskost. Dra försiktigt bort det översta papperet
BRANTEVIKSSILL

BRANTEVIKSSILL

Att den är torrinlagd innebär att det inte är något annat än sill och kryddor som blandas. Häll lagen över sillen (ca 1dl, så att det täcker sillen i burken)
Mazarinbitar med limesmak

Mazarinbitar med limesmak

Riv limeskalet och rör ner det i fyllningen. Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop alla ingredienser till kakbottnen