Lägg digestivekexen i en matberedare och hacka sönder kexen så att de blir finfördelade, tillsätt smöret i kuber och kör tills allt blandat sig (har du ingen matberedare krossar du kexen och smälter smöret och blandar ihop)
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Limecheesecake med passionsfrukt10 bitar12 st digestivekex50 g smör4 st gelatinblad2 st ägg2 dl lätt crème fraiche400 g lätt färskost, t ex Philadelphia1,5 dl strösocker1 tsk vaniljsocker2 st lime, rivet skal och saftGarnering1 st gelatinblad2 msk strösocker4 msk vatten2 st passsionsfrukterKrossa kexen fint. 12 st digestivekex
Låt detta svalna i kylskåp innan du brer detta över cheesecaken. Jag hade cheesecaken i frysen över natten och sen bredde jag ut chokladtryffeln innan servering
Igår skred vi till verket och snodde ihop en supergod cheesecake med smak av vit choklad och hallon. Det är en fryst variant, vilket jag tycker är snäppet godare än en ugnsgräddad cheesecake, och för F som älskar glass blev detta en succé
Cheesecake. En av de som jag tycker passar bäst att göra det med är frozen cheesecake med bär. Häll lite av blåbärskoket över varje cheesecake och garnera med resten av bären
Krossa Digestivekexen i en påse eller bunke och tillsätt till smöret samt till en grynig blandning. Låt cheesecaken stå att stelna i kylen minst en timme
Jag använde mig av digestivekex som innehåller små jordgubbsbitar, gjorde säkert sitt för smaken. 12 st digestivekex. Smula ner 8 st digestivekex i botten på en stor pajform (Eller två små). 12 st digestivekex
Mixa digestivekexen med hasselnötsmjölet. Jag älskar choklad så när jag hittade detta recept på Nutella cheesecake så var jag helt enkelt tvungen att baka den
I veckan bakade jag min första cheesecake i ugn. Jag har förut provat fryst cheesecake och cheesecake med gelatiblad, men den här gjorde jag istället på fler ägg och den är min favorit hittills