Bred ut den karamelliserade mjölken uppepå och skiva på bananerna. 200 g digestivekex, fint smulade. 1 burk karemalliserad mjölk (gör inte som jag och blanda ihop det med kondenseradmjölk). 200 g digestivekex
Enligt receptet ska det vara kondenseradmjölk men trots att vi letade i alla affärer som det lilla samhället Borganes hade att erbjuda (vilket faktiskt är ganska många med isländska mått mätt) hittade vi ingen kondenseradmjölk
Fördela sedan den kondenserademjölken över botten. Mjölken ska stå i burken (utan att man öppnat den) i precis nästan kokande vatten i 3 timmar och 15 minuter. 1 burk kondenseradmjölk. 13 digestivekex
Smula digestivekex i en mixer eller genom att krossa dom i en påse. Den är god och fräsch, med smak av citron – men inte för mycket och den kondenserademjölken ger den en svag kola-aktig smak
Smält smöret och smula ner digestivekexen, använd fingrarna och mossa ihop. Har hämtat inspiration från det populära amerikanska receptet på magic bars men bestämde mig för att göra min egna variant med mer smaker som bryter av mot den söta kondenserademjölken
Smula ned digestivekexen i botten av en pajform. häll sedan den varma mjölken över kexen i formen. Sjud 1 burk kondenseradmjölk i vattenbad 30 min,. 1 burk kondenseradmjölk
200 g Digestivekex. 1 burk kondenseradmjölk som du kokat till kola, alt. 1 burk färdigkaramelliserad mjölk (se mitt foto). 200 g Digestivekex. 1 burk kondenseradmjölk som du kokat till kola, alt. 1 burk färdigkaramelliserad mjölk (se mitt foto)
Smält smöret och smula sönder digestivekexen i en bunke. Blanda den kondenserademjölken med äggulorna, gräddfilen, vaniljsockret och limesaften (och skalet) i en bunke
Tack vare digestivekexen fick efterätten flera olika konsistenser. Krossa digestivekexen. Våra burkar med sötad kondenseradmjölk gick ut för 5 (. 10 digestivekex3 dl gräddeHallon (eller andra bär)GranatäppleKolasås. 10 digestivekex
Rör ihop äggulorna och blanda med mjölken, limeskal och saft. 200 g digestivekex. 1 burk kondenseradmjölk. Receptet är från Buffé nr 2 2016 200 g digestivekex. 1 burk kondenseradmjölk