Munkar eller donuts, kärt barn har många namn. Idag har jag bakat riktiga klassiker, något som jag alltid fick som barn nämligen munkar eller flottyrkransar som min morfar skulle ha sagt
Igår kom min man hem med den här lådan med munkar från Dunkin Donuts och det var en trevlig överraskning =) Jag tycker att det är väldigt gott med munkar och min favorit här är nog hjärtat med sylt i och Mr Happy, de här munkarna är så mycket godare än såna som man köper i bake off-disken i mataffären eller på Mc Donalds
Ta en halvstor glas och tryck på degen tills du får dem som runda ringar, och sedan ska man göra små runda ringar inuti degen så att den får dem formen som munkar har
Ta upp munkarna, gärna med hålslev, och låt dem rinna av och svalna på hushållspapper. Skeda ut glasyren över de avsvalnade munkarna och dekorera med strössel
Nu har jag, som ni kanske märkt, haft en välförtjänt egen semester. Helt solo i Stockholm över en härligt solig helg, utan måsten, tider att passa (mer än butikers stängningstider) eller små barnröster som ringt i öronen
Vill du ha munkar med hål i gör du ett hål som du drar ut till lämplig storlek. Lyft försiktigt ner de luftkuddeliknande munkarna i ett frityrbad och fritera tills de är gyllene
Stansa ut munkarna med ett glas eller en kakutstickare, samt stansa ut mittenhålet i munken med en mindre kakutstickare, eller med en flaskas flasköppning
Stansa ut munkarna med ett glas eller någon annan lämplig form. Tydligen blev dessa donuts väldigt lyckade, så jag kände att jag skulle lita på familjens omdömme och dela med mig utav receptet till er