Mixa vitlöken, ägg och vinäger slätt med en stavmixer. (Sila eventuellt genom sil för få majonnäsen helt slät och slippa bruna rostade bitar i dressingen
Mixa vitlöken, ägg och vinäger slätt med en stavmixer. Gör vitlöksdressingen. (Sila eventuellt genom sil för få majonnäsen helt slät och slippa bruna rostade bitar i dressingen
Blanda äggulor, vinäger, senap, citron och sardeller. Hemligheten är ju såklart dressingen. Ingen köpedressingen slår den här hemmagjorda som innehåller både sardeller för smak o sälta och även parmesan för textur och den där lilla extra piffen
Rör ner sesamolja, olivolja, soja, limesaft och vinäger. Gör dressingen under tiden. Smaka av, det gäller att hitta rätt balans mellan sältan från sojan, sötman från balsamvinägern, syran från limen och hettan från chilin
En favorit är att ringla över asiatiska såser och oljor istället för olivolja och vinäger. Jag själv smaksätter alltid mina grönsaker med olika dressingar som jag gör själv
Det är en sallad som består mest av jordgubbar, men även grönsallad, tomat, rödlök, röd paprika och som dressing gör vi en italiensk med vitlök och örter
Mixa tomaterna med oljan och vinägern till en dressing. Jag väljer att köpa tomater i olja och ser till att även oljan kommer till nytta i olika dressingar
Lägg i en mixerbunke tillsammans med citronsaft, vinäger och salt. Dressing med harsyra…. Hon skred genast till verket, plockade ett knippe blad och gjorde min vårgröna dressing
Blanda äggulor, vinäger, senap, citron och sardeller. Kanske är det dressingen som ger det där lilla extra eller krutongerna, eller parmesanosten, hur som helst så köp ingen färdig dressing på flaska, gör en hemmagjord – det blir såååå mycket godare
Men så råkade jag få smaka på en balsamicovinäger med åkerbär i. Det blev helt enkelt till att blanda honungsdijonsenap och balsamicovinäger smaksatt med åkerbär, salt och peppar
Blanda i äppelcider vinäger och mandelsmör, smaka av så att det blir en bra blandning. 2-4 matskedar äppelcider vinäger. 2-4 matskedar äppelcider vinäger
Vispa ihop senap, honung och vinäger till dressingen. Gårdagens lunch blev en matig sallad med varmrökt lax, sparris, surdegskrutonger och en god dressing
Vinäger eller pressad citron. Vänd dressingen med salladen och grönsaker precis innan servering. Mixa mandelmassa, riven vitlök och kryddor, tillsätt citronsaft och vatten till lagom konsistens