För att inte hamna i det klassiska grillfacket tänkte jag att istället för den ständigt återkommande salladen till grillningen, så får det bli en hederlig duchessepotatis samt en mustig grönpepparsås med stänk av konjak och som en liten överraskning i smakövningen tillsätter jag även en marmelad på rödvin och rödlök som ger smaklökarna en resa de sent skall glömma
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet. Värm mjölken med smöret i en kastrull och häll sedan över potatisen
Länge har jag suttit framför datorn med haklapp och handduk och dregglat över Linda/Kryddburkens fantastiska köttbitar som fått tillagas i låg temperatur och i lååååång tid
Före nyår sålde Coop oxfilé för 119 kr/kg och vi passade på att handla. Inköpet resulterade bland annat i att vi förra helgen åt en god middag - lite som plankstek, men samtidigt absolut inte (den innehåller inte ens planka)
Duchessepotatis1 kg mjölig potatis 50 g smör 2 äggulor 2 tsk salt 1 tsk vitpeppar. Kött800 g hjortytterfilé (och smör till stekning) rapsolja 1 msk salt 1 tsk svartpeppar 50 g smör 2-4 enbär, krossade
Till det behöver jag Duchessepotatis. Lägg Duchessepotatis på botten på. Duchessepotatis. Duchessepotatis. Idag gav jag mig på en 70-talsklassiker - igen