Efterätt med päron recept

Päron med tosca

Päron med tosca

En enkel men jättegod efterätt som serveras med en klick kall grädde. Bred knäckglasyren jämt över päronen
Päron i kolasås

Päron i kolasås

Servera med skivade päron och lite vaniljglass - eller egentligen till precis vad som helst. konserverade päronhalvor
Mintpäron med mandelspån

Mintpäron med mandelspån

I helgen fick jag plötsligt för mig att göra den gamla efterrättsklassikern ugnsbakade päronmed mintchoklad

Sveriges mästerkock bjuder på sina bästa recept

Sandra Mastio fotograferar sin efterätt för att lägga ut på instagram. Hon lägger upp den smörstekta salladen på en tallrik tillsammans med fikon, hasselnötter, päron och blåmögelost
Konjakspäron med mintchokladsås

Konjakspäron med mintchokladsås

Servera päronenmed chokladsåsen runt om. Skala päronen men låt skaften sitta kvar. Koka upp vatten och socker i en gryta där päronen kan ligga trångt
Tartelett

Tartelett

En efterätt/bakverk som jag sneglat på länge är tartelett. Resultatet blev ett slags wienerbrödslikt bakverk som inte var alltför söta med frasig botten, mjuk och fluffig vaniljkräm och goda tunna päron- eller äppelskivor med extra smak från någon tsk likör/calvados
Fruktsallad med räkor

Fruktsallad med räkor

Servera med ett gott bröd. 1 st päron. Skär frukten i lagom stora bitar. Skala räkorna. Hacka valnötterna grovt
Päron-och pinjepaj

Päron-och pinjepaj

Pajen var jättegod, alleles lagom söt och passar perfekt till en förmiddagsfika eller serverad i ganska små bitar till efterätt
Hej igen Gino

Hej igen Gino

Frukt & bär, Sugarhigh barn i köket, efterätt, frukt, hallon, kokosflingor, melon, mynta, passionsfrukt, vit choklad
Vaniljpäronsalsa

Vaniljpäronsalsa

Igår så blev det iallafall ostbricka till efterättmed grönsallad, bröd och en söt päronsalsa som tillbehör
Gofika

Gofika

passar perfekt både som efterätt till middagen, på kalas eller att bara ha till kaffet. Dagen började härligt med en runda i skogen med hunden och Sarah, sen kom vi hem och drack kaffe på altanen i höstsolen

Kvällens meny.

När du gjort det bärs efterätterna in och den rykande heta äppelmusten hälls på i varje tallrik framför gästen
Saffranspäron

Saffranspäron

Äter ni efterätt på julafton passar ett sådant här päron utmärkt med lite vispad grädde eller kall vaniljglass till efter ett stort julbord