Efterätt med plommon recept

Plommonclafoutis

Plommonclafoutis

Clafoutis är en klassisk fransk efterätt som liknar ugnspannkaka, men med en lite sötare smak och innehåller någon form av bär eller frukt
Ingefärsplommon...så här i Plommontider

Ingefärsplommon...så här i Plommontider

recept, plommon, gott, mat, efterätter. ) mycket välsmakande plommon från samma källa som bilden. Men det finns ju plommon kvar eftersom jag långt ifrån tog alla
Hej igen Gino

Hej igen Gino

Frukt & bär, Sugarhigh barn i köket, efterätt, frukt, hallon, kokosflingor, melon, mynta, passionsfrukt, vit choklad
Plommon och Björnbärspaj

Plommon och Björnbärspaj

så denna dagen fick hon hjälpa mig medefterätten. Vi har dessutom haft ganska mycket plommon så jag tänkte vi skulle göra oss av med några, men det var inte direkt någon kraftig minskning på de 3 plommon som gick åt. Smörj portionsformKärna ur och klyfta plommon och lägg på botten, strö några björbär ocksåGör en smet på 125 g smält smör, 2 dl mjöl, 2 tsk bakpulver, 1 1/2 dl socker och häll på detta över frukt och bären. Baka i ugn på 200 grader tills pajen är gyllengul (vi hade 225 grader vilket var alldelles för varmt)Servera med vaniljvisp eller glass

Stockholms hotell- och restaurangskola

Efterätten var " Stjärnanisflamberade plommonmed tonkabönsglass". Lilla menyn inleddes med "Tre små rätter fågel, fisk och mitt emellan"

Restaurang - Nybrogatan 38

Nästa gång jag vill jag testa deras varmrätter och deras efterätt flamberade plommonmed gräddkolasås och cognacsglass

Mullvad

Skålla mandeln och stoppa i en i varje plommon. Låt fromagen stelna något och bred den jämn över plommona