Koka upp rabarber i en kastrull tillsammans med vatten, strösocker och halverad vaniljstång. Skär rabarbern i 5 cm långa bitar och strimla sedan tunt på längden. 3 stjälkar rabarber
Sådan här fin vaniljglass som den jag lagar är alldeles fantastiskt god bara som den är, och tillsammans med denna rabarbersås blir det hela en lyxigt god efterätt, med smak av vår
Till efterätt blev det. Polkagrispannacotta med rabarbersorbet. Rabarbersorbet. 3-400 g rabarber i bitar. Vispa 2 äggvitor till ett fast skum och blanda ihop det med rabarberkompotten, frys sedan till önskad konsistens. 3-400 g rabarber i bitar
En efterätt. Månadens Gröna är för mig en chans att vara försöka vara lite extra kreativ och att använda mig av en råvara på ett helt annat sätt än vad jag brukar (det är därför jag lagt jordgubbar på pizzan, mixat tomater till glass och picklat rabarber tidigare bidrag) så en natt när jag fick lite insomniabesök i hjärnan så tänkte jag att jag lika gärna kunde klura lite på vad jag skulle kunna laga dagen efter
Jag tror det var kombinationen med den syrliga rabarbern som gjorde efterätten så god. Eftersom bra idéer i matvärlden är till för att användas gjorde jag min egen variant som efterätt till vårbufféen
Igår fick jag i uppdrag att baka en pavlova tårta till efterätt och eftersom det ändå fanns rabarber i trädgården valde jag att göra rabarbercurd till och det va en höjdare till den söta marämngtårtan
Detta är ett mycket enkelt och trevligt recept på en efterätt som garanterat kommer göra succé. Ingredienser Recept för 4 personer Smuldegen 200g rabarber 200g jordgubbar ca 1dl syltsocker smuldeg 50g smör 1½ dl mjöl 1½ dl havregryn 3 msk [. 200g rabarber
Stora sonen önskade en rabarberpaj igår som efterätt till maten. Han tyckte att det var dags att skörda rabarberna när han såg dem sådär stora ute i rabatten och tyckte att jag kunde göra en paj då