Ni vet väl att det är superenkelt att göra sin egentacokrydda. Jag köper nästan aldrig färdig tacokrydda utan gör för det mesta min egen, detta för att slippa tex druvsocker, potatisfiber, maltodextrin, klumpförebyggande medel, jästextrakt och färgämne
-) Ni vet väl att det är superenkelt att göra sin egentacokrydda. Jag köper aldrig färdig tacokrydda utan gör alltid min egen, detta för att slippa tex druvsocker, potatisfiber, maltodextrin, klumpförebyggande medel, jästextrakt och färgämne
Vad gäller tacokryddorna så kan du göra på två vis, för enklast möjliga tillagning använder du dej av färdigblandad tacokryddmix på påse och på näst enklaste vis så gör du din egen tacokryddblandning om du så önskar (det tar inte så många minuter mer)
Egentacokrydda. Det händer förstås att jag använder färdigblandad tacokrydda också. När jag gör tacofärs brukar jag oftast krydda den själv med spiskummin, paprikapulver, salt och chilipulver men jag har länge tänkt göra en färdig kryddblandning för att göra det enklare när det ska stekas färs
Vill du göra din egen kryddblandning kan du göra en sats som räcker till flera tillfällen. Härom dagen testade jag att göra egna tacohips på majsmjöl och tacokrydda
Det är dock väldans enkelt att göra sin alldeles egen blandning. Egentacokrydda1 msk chilipulver1 msk anchochilipulver1 tsk paprikapulver1 tsk mald spiskummin2 tsk torkad oregano1 tsk chili flakes3 krm salt2 krm råsockerOvanstående mått fyller en liten burk, och räcker till 2-3 tacokvällar
Det är verkligen så enkelt att göra egentacokrydda och du gör det i ett nafs. Första gången jag gjorde egentacokrydda var när Philip skulle börja smaka av vår mat
Visst skulle det vara enklare att köpa halvfabrikat eller färdiglagad mat från ett restaurangkök, men det blir mycket dyrare i längden och jag tycker dessutom att min egen mat oftast är godare