Idag testade jag att göra egentacokrydda med hjälp av det här receptet. Jag brukar tycka att den köpta tacokryddan är för salt och har en konstig bismak av tillsatsämnen
Jag köper nästan aldrig färdig tacokryddautan gör för det mesta min egen, detta för att slippa tex druvsocker, potatisfiber, maltodextrin, klumpförebyggande medel, jästextrakt och färgämne
Det är dock väldans enkelt att göra sin alldeles egen blandning. Egentacokrydda1 msk chilipulver1 msk anchochilipulver1 tsk paprikapulver1 tsk mald spiskummin2 tsk torkad oregano1 tsk chili flakes3 krm salt2 krm råsockerOvanstående mått fyller en liten burk, och räcker till 2-3 tacokvällar. 2 krm råsocker
Jag köper aldrig färdig tacokryddautan gör alltid min egen, detta för att slippa tex druvsocker, potatisfiber, maltodextrin, klumpförebyggande medel, jästextrakt och färgämne
Men när vi inte hade någon tacokryddpåse hemma så fixade jag en egen kryddblandning. Gjorde både chili/mangomarinerade räkor och vanlig tacokryddad köttfärs
Förra fredagen så gjorde jag enchiladas och provade att göra egentacokrydda. Vi har haft en hektisk vecka så därför är det extra skönt att ha en helg utan så mycket inplanerat
Säkert är ni många som gör egentacokrydda, ni får blunda för detta inlägget. Och själv anväder jag tacokrydda i diverse olika maträtter så det går åt en del