Idag testade jag att göra egentacokrydda med hjälp av det här receptet. Jag brukar tycka att den köpta tacokryddan är för salt och har en konstig bismak av tillsatsämnen
Egentacokrydda. Det händer förstås att jag använder färdigblandad tacokrydda också. När jag gör tacofärs brukar jag oftast krydda den själv med spiskummin, paprikapulver, salt och chilipulver men jag har länge tänkt göra en färdig kryddblandning för att göra det enklare när det ska stekas färs
Idag har jag gjort något som jag länge har tänkt göra. egentacokrydda. Jag brukar visserligen köpa de ekologiska tacomix-påsarna så det blir inte en massa läskiga tillsatser, men de känns onödigt dyra och dessutom är de lite för starka enligt min smak
Rekommenderar verkligen att göra egentacokrydda istället för att köpa färdigt i påsar, blir mycket billigare och så är det ju roligt att säga att man gjort den själv
Egentacokrydda som är godare än det man köper från affären. Dessutom inget tillsatt socker. 1,5 tsk salt 2 tsk chilipulver 2 tsk paprikapulver 1 tsk vitlökspulver 1 tsk lökpulver 1 tsk spiskummin 2 krm cayennepeppar Blanda alla kryddor och förvar på ett
Ni vet väl att det är superenkelt att göra sin egentacokrydda. Jag köper nästan aldrig färdig tacokrydda utan gör för det mesta min egen, detta för att slippa tex druvsocker, potatisfiber, maltodextrin, klumpförebyggande medel, jästextrakt och färgämne
Det är dock väldans enkelt att göra sin alldeles egen blandning. Egentacokrydda1 msk chilipulver1 msk anchochilipulver1 tsk paprikapulver1 tsk mald spiskummin2 tsk torkad oregano1 tsk chili flakes3 krm salt2 krm råsockerOvanstående mått fyller en liten burk, och räcker till 2-3 tacokvällar
-) Ni vet väl att det är superenkelt att göra sin egentacokrydda. Jag köper aldrig färdig tacokrydda utan gör alltid min egen, detta för att slippa tex druvsocker, potatisfiber, maltodextrin, klumpförebyggande medel, jästextrakt och färgämne
Men när vi inte hade någon tacokryddpåse hemma så fixade jag en egen kryddblandning. Gjorde både chili/mangomarinerade räkor och vanlig tacokryddad köttfärs
Första gången jag gjorde egentacokrydda var när Philip skulle börja smaka av vår mat. Det är verkligen så enkelt att göra egentacokrydda och du gör det i ett nafs