Jag lägger in ett recept som är en stor favorit här hemma, egetknäckebröd. Maten här just nu är inte rolig, jag äter knäckebröd och tomatsoppa, men ikväll tänkte jag göra fisk i ugn
Detta måste vara det enklaste receptet på knäckebröd som jag hittat, det är kanske inget knäckebröd för frukosten, men passar utmärkt till kvällens soppa eller en ostbricka
Dessa måste du testa. Dom är sköra, doftande, sunda och snygga. ) Häromdagen hjälpte dom mig att piffa lyxfrukost, då blev dom nämligen pyntade med egen skagenröra på räkor, rödlök, rom, creme fraiche och avokado
Men till jul testade jag att göra ett eget fröknäcke. 3,5 dl havregryn1 dl sesamfrön 1,5 dl linfrö, krossat eller helt1 dl solrosfrön 0,5 dl pumpakärnor2 msk olja utan smak6 dl vattenFlingsalt Blanda gryn, frön och kärnor med oljan och vattet
Nu ikväll har jag bakat knäckebröd för första gången. Kommentarer Knäckebröd. 1/2 pk jäst5 dl vatten1 msk honunglite salt3 dl dinkelmjöl3dl grahamsmjöl3 dl vetemjölRör ihop allt i en bakmaskin ca 5 min. 1/2 pk jäst
Men delikatessknäcke är ganska dyrt och det är faktiskt inte svårt att göra egetknäckebröd. ) så i år tänkte jag faktiskt ge några tips på andra bloggares semlor och sedan ge er ett recept på ett underbart knäckebröd istället
Jag har aldrigt tänkt på att använde sojamjöl i bröd, men när jag får mitt eget bo ska det bakas knäckebröd med sojamjöl, mandelmjöl och diverse frön och nötter
Nu har jag experimenterat mig fram till ett eget liknande recept. Mitt är helt utan gluten och så har jag både majsmjöl och mandelmjöl i så det blir lite mer som vanligt knäckebröd istället för fröknäcke
Dom har fossilfri produktion, återvunnen värme från ugnarna, eget källvatten, korta transporter - och självklart är spannmålen svenska och råvarorna naturliga