Eget pektin recept

EGEN LAKRITSGLASS UTAN SOCKER (throw back thursday)

EGEN LAKRITSGLASS UTAN SOCKER (throw back thursday)

Fersk fløte 43% , melkeråstoff, syltetøy (12%) [blåbær / bringebær, sukker, stabilisator (pektin), surhetsregulerende middel (sitronsyre), konserveringsmiddel (kaliumsorbat), naturlig aroma], sukker, glukose, fruktose, emulgator/stabilisator ( mono- og diglyserider av fettsyrer, natriumkarboksymetylcellulose, johannesbrødkjernemel, guarkjernemel, karragenan, natriumalginat), naturlig vaniljearoma, fargestoff (annattoekstrakt)
Egen jordgubbssylt

Egen jordgubbssylt

Pektinet brukar jag hoppa över för jag tycker sylten blir lagom tjock ändå, men det är en smaksak. 3/4 tsk pektin (jag brukar skippa det) Skölj och snoppa gubbarna. 3/4 tsk pektin
Egen lakritsglass utan socker

Egen lakritsglass utan socker

bringebær, sukker, stabilisator (pektin), surhetsregulerende middel. Hej käre vän. Min äldste son är galen i glass, precis de flesta ungar (förutom vår lillkille som tycker att glass är alldeles för kallt
Egen lakritsglass utan socker

Egen lakritsglass utan socker

bringebær, sukker, stabilisator (pektin), surhetsregulerende middel. Hej käre vän. Min äldste son är galen i glass, precis de flesta ungar (förutom vår lillkille som tycker att glass är alldeles för kallt
Svartvinbärsgele

Svartvinbärsgele

Om gelé inte har bildats efter 30 minuter måste pektin tillsättas (följ anvisningarna på förpackningen)
Julgodis x 8 !

Julgodis x 8 !

Koka tills massan känns som en tjock kräm - jag behövde tillsätta lite extra pektin. ca 50 g flytande pektin (jag startade med 10 g men tog i mer efter hand för att få en tjockare konsistens), alt 9 g pektinpulver. Blanda pektin med de 20 g socker du vägt upp, tillsätt detta i hallonblandningen under omrörning
Äppelmarmelad!

Äppelmarmelad!

Perfket om man har ett eget äppleträd och massa massa äpplen att använda upp, eller om man bara gillar att ja göra egen sylt och liknande fast på köpta äpplen i affär
Pannkakor med hemgjord rabarbersylt

Pannkakor med hemgjord rabarbersylt

3 dl syltsocker med pektin. Rabarbersylt. Skala rabarbern och skär sedan den och jordgubbarna i bitar. Överför frukten tillsammans med citronsyra, citronsaft och socker i en kastrull
Varlhona Dulcey choklad mousse tårta

Varlhona Dulcey choklad mousse tårta

Garnera efter eget tycke och smak. Rör ihop smält smör, socker och pektin i en stekpanna. 1 kryddmått pektin. 1 kryddmått pektin
Smoothie på vinbär

Smoothie på vinbär

Röda vinbär kallas ibland Nordens druva och innehåller förutom C-vitamin rikligt med pektin som har en blodsockersänkande effekt
Rödbeta i ny kostym

Rödbeta i ny kostym

Om sylten riskerar att torrkoka innan den når rätt temperatur, tillsätt mer pektin. 350 g äppelpektin. 350 g äppelpektin
Vaniljdoftande blåbärssylt

Vaniljdoftande blåbärssylt

Det är pektinet i frukt och bär som får sylter och marmelader att geléa sig. En tumregel är att ju surare frukt desto mer pektin innehåller dem, just därför ska man aldrig koka marmelad eller gelé på övermogen frukt och bär
Sylt och Marmelad

Sylt och Marmelad

Syltsockret innehåller redan pektin och citronsyra vilket gör att marmeladen får en bra konsistens och hållbarhet
Apelsinmarmelad

Apelsinmarmelad

Tvätta apelsinerna noga. Skär varje apelsin i 4 klyftor och sen klyftorna i tunna skivor. Samla alla kärnor i ett knyte av gasväv