det finns många goda färdiga marinader i butiken men då och då tycker jag om att göra egen marinad. En god vän frågade om jag alltid gör egen marinad till det kött som jag grillar
Vill ni ha tips på marinadertillkött, kyckling och fisk ni kan blanda själva hittar ni det här & här, men idag får ni mina tips på marinader/såser som passar bra till grillade grönsaker från senaste numret av KalmarPosten
Jag delar grytbitarna på hälften och mariner dem med två olika marinader som jag sedan fryser in. De köttskivor jag inte lyckas riktigt med, skär jag till som grytbitar
Blanda alla ingredienser ordentligt till marinaden och häll över köttet. Det serveras i en rulle som kebab tillsammans med tarator (kebabsås gjord på tahini) och grönsaker
Marinaden passar också jättebra att använda tillkött, kyckling eller quornfiléer. Vi käkade de grillade grönsakerna med ugnsstekt potatis och bearnaisesås, vilket passade jättebra till
Jag köper aldrig marinader. Tillsätt riven vitlök och gärna färska, finhackade örter, eller torkade. Lägg ner önskat kött i en påse eller skål oavsett vilken marinad du gör
Bred sedan blandingen på köttet och låt det tillagas under lång tid i ungen på låg temperatur. Här kommer tips på hur snabbt och enkelt det är att göra sin egen kryddblandning till den dragna grisen (pulled pork)
Det som blir över kan du använda till grillat och stekt kött och grönsaker. Som tillbehör blev det en het mangosalsa, guacamole, gräddfil och riven ost
Tillkött. Till fisk. Till kyckling. Till grönsaker. Lycka till, nu är det SOMMAR. Jag gör alltid egen marinad/grillolja, det kommer inte på tal att köpa någon färdig