Maizena eller smör/mjöl-blandning. Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Vill du addera lite röksmak kan du ta lite spån (speciellt rökspån finns på de flesta butiker som säljer fiskegrejor) och slå in i aluminiumfolie, göra några hål och sedan lägga på grillen ovanför värmen (kolen eller gasolbrännaren)
Har Du inte tillgång till vilt, går det bra att göra den här rätten på nötkött eller fläskkött. En Fransyska, Fläskkarré eller Skinkstek, lagad på det här viset, blir nog nästan lika gott
Mer eller mindre beroende på hur du vill ha ditt kött. I helgen blev det en riktig höstmiddag med en rådjursstek som fått stå i ugnen och blivit mör och fin
timjan eller andra färska kryddor. Här kommer ett recept från P&B Delikatesser på hur du tillagar en smaskig, lakritskryddad, rådjursstek med gräddsås, vitlöksfrästa kastanjechampinjoner och rostade rotfrukter