En recept

Hjortfärsbiffar en höstig vårdag

Hjortfärsbiffar en höstig vårdag

Tända värmeljus till kvällsmaten idag. Blev passande nog en riktig höstmiddag dessutom. Häll över i en bunke och låt svalna
En riktigt nyttig och god broccolipaj

En riktigt nyttig och god broccolipaj

Antingen har man en färdig paj i frys eller kyl eller bara en färdig pajdeg. Man kan anpassa innehållet i pajen efter eget smak och tycke
Ännu en buffé...

Ännu en buffé...

Det finns bara en sak jag inte klarar av med bufféer och det är när det gäller dem på restauranger när det slängs en massa mat för att folk tar till sig mer än de orkar äta upp
En nyttigare kaka?

En nyttigare kaka?

En nyttigare kaka. Den här kakan har verkligen vuxit hos mig. Jag gillar denverkligen bara mer och mer. Mixa dessa ingredienser till en massa
En frisk drink med rabarber

En frisk drink med rabarber

Att rabarberna står som spön i backen just nu har vi ju redan konstaterat och att det inte gör oss det minsta är också redan ett känt faktum, vi testar mer än gärna nya recept med de rosa syrliga pinnarna
Köksmagi: En enda smet – två lager kaka

Köksmagi: En enda smet – två lager kaka

Enenda smet, ändå blir resultatet en kaka med två lager. Ett undre krämigt skikt med ett stycke fluffig sockerkaka på toppen – sådant kan väl inte kallas annat än magi
En gubbig röra

En gubbig röra

Året är snart slut menden ambitiöse hinner ännu röra till det lite grand på slutet. Varför inte fixa till en gubbröra som vickning på nyårsfesten
En krämig och smakrik gryta!

En krämig och smakrik gryta!

denna årstid är inte uppiggande med regnrusk och mörker. Även om vi tänder ljus, dricker varmt och försöker mysa till det i tillvaron lite
Bara en vanlig gryta

Bara en vanlig gryta

Så ser verkligheten ut. Ibland, när jag lagar vissa rätter, funderar jag på om de verkligen är värda ett blogginlägg
Vardagsmat: en piffigare pytt

Vardagsmat: en piffigare pytt

Pyttipanna tycker jag är ganska gott, men när jag pluggade i Lund föråt jag mig lite på fryst Krögarpytt som vi alltid hade hemma som backup, så det är inte ofta jag äter någon form av pyttipanna numera
En riktigt god gryta - A Tasty Stew

En riktigt god gryta - A Tasty Stew

Vad gör man när man inte har ett namn för en maträtt. En riktigt god gryta låter lite väl enkeltmen det är just vad den här grytan är
BRANTEVIKSSILL

BRANTEVIKSSILL

Sila av lagen från sillen och spara i en skål. Skär sillen i bitar (om du använder hela filéer). Mortla kryddorna grovkrossat och finhacka löken
Julrulltårta

Julrulltårta

Bred ut smeten i en långpanna täckt med bakplåtspapper. Vänd kakan och lägg den på ett nytt bakplåtspapper som är täckt med ett tunt lager socker