Den här maträtten är resultatet av precis en sådan session, inspirerad av en cook along som jag var på förra veckan tillsammans med Ta Fram Det Bästa där Jennie Walldén lärde oss att laga japansk nyårsmat
När det kommer till mat brukar vi göra det gott, men hålla det ganska så enkelt. Inslaget av modernitet har varit något av en utmaning, då nyårsmat samtidigt nästan ”kräver” sina klassiska inslag
Så nu vet ni varför det inte varit så mycket aktivitet här och det kan hända att vi inte har så fasligt mycket tid över heller de närmaste dagarna men vi får helt enkelt prioritera
Tilltugg nummer två var fasligt enkelt fixat, nämligen små kuber taleggio toppade med fikonmarmelad. ) Min nyårsmat gick i ett medelhavstema med många italienska smaker
Snabbt, enkelt och gott. Efter all jul och nyårsmat så passar det bra med lite pasta. Så i går när jag letade runt lite bland bloggar och recept så hittade jag ett recept på en kycklinglasagne hos Gourmetmorsan som jag provade
nyårsmat . Vår nyårsafton. God fortsättning på det nya året =) Igår på nyårsafton firade vi ett lugnt nyår hemma bara vi tre och Felicia somnade innan efterrätten så det blev en väldigt lugn kväll (hon vaknade dock vid 23 och ville sova med oss istället för i sin egen säng)
Superduper enkelt och gottigt. Hej påskveckan. Har samlat lite länkar till påskmat, påskbak inspo här så att ni snabbt hittar lite inspiration till årets påsk
Egentligen borde jag gjort denna lilla årskrönika innan nyår, men det var så många andra grejer som jag ville dela med mig av när det gäller recept på nyårsmat, dryck, och dagen-efter-mat, så det hanns helt enkelt inte med
Idag tänkte jag tipsa er om en väldig enkel dessert som man till störst del kan förbereda dagen innan, och sådant gillat vi ju, så vi slipper stressa in i det sista, eller hur