Enkel sås till oxfilé recept

Whiskysås à la ArneHemligheten med såsen är att offra lite av whiskyförrådets godaste flaska. Den ska vara riktigt rökig, något Islay-sorterna är kända för. Varför såsen heter Arne? Förklaringen är att Mats heter Arne som andranamn – ett ganska diskret sätt att uppkalla en maträtt efter sig själv. Servera såsen till kött av antingen det finare slaget som oxfilé eller det enklare slaget som pannbiff .
Oxfilé med tryffelsås

Oxfilé med tryffelsås

Låt koka upp och red av till önskad konsistens med maizena. Maizenaredning för bruna såser. 600 g Oxfilé
Slowcooked oxfilé med Duchessepotatis

Slowcooked oxfilé med Duchessepotatis

Gör helt enkelt ett fast potatismos och tillsätt en äggula. Såsen då. Länge har jag suttit framför datorn med haklapp och handduk och dregglat över Linda/Kryddburkens fantastiska köttbitar som fått tillagas i låg temperatur och i lååååång tid
Oxfilé med ugnsrostade rotfrukter och ädelostsås

Oxfilé med ugnsrostade rotfrukter och ädelostsås

Såsen är så enkel att göra och blir gudomligt god. Det är inte ofta vi äter en riktig köttbit, men ikväll slog vi till på stort och tillagadeoxfilé, ugnsrostade rotfrukter och en sås med ädelost
Skinksås till pasta

Skinksås till pasta

Så nu vet ni varför det inte varit så mycket aktivitet här och det kan hända att vi inte har så fasligt mycket tid över heller de närmaste dagarna men vi får helt enkelt prioritera
Enkel fiskgratäng med tacokrydda

Enkel fiskgratäng med tacokrydda

Vad gäller mängden kryddblandning i såsen så är det helt och hållet upp till dej, det beror både på styrkan i mixen du har och på hur mycket hetta du tål
Oxfilé med rosmarin och oliver

Oxfilé med rosmarin och oliver

Reducera vätskan tillsåskonstistens. Om såsen blir klar innan köttet kan den varmhållas på låg värme utan problem

Oxfilé med hemmagjord pepparsås

enkelt, men så gott. Tillsåsen behöver ni. Tillsätt grädde, creme fraiche, buljongtärning och tomatpuré
Det enklaste är det godaste

Det enklaste är det godaste

För att testa nyheten fick jag också hem råvaror (allt utom kött som jag ordnade själv) till att laga en enkel kötträtt som ska smaka minst lika gott som på krogen
Krämad purjolök till kött

Krämad purjolök till kött

Bränner du löken smakar det… ja, inte gott helt enkelt, och tiden behövs för att sötman ska komma fram och mjuka upp den vassa löksmaken