Jag varken odlar rabarber själv eller äter det speciellt ofta men så fick jag se ett recept ifrån Jennie på Kalasgott på en rabarbersmulpaj som såg så himla god ut så jag var helt enkelt tvungen att skaffa lite rabarber
Enkel att göra och verkligen jättegod. Blanda äggulor, socker, maizena. Till mina äppelmuffins gjorde jag en vaniljsås, även denna kommer från boken “Rosendals trädgårdscafe”
Receptet innehåller fler moment än vad en vanlig, enkel äppelpaj man slänger ihop på en kvart gör. Låt den sedan svalna innan du serverar medvaniljsås, grädde eller glass
Låt svalna något och servera sedan med vaniljglass, vaniljsås eller kolasås. Plockade ett gäng blåbär förra helgen så en enkel smulpaj fick bli söndagkvällens kvällsfika
Jag ska i ett senare inlägg ge ett mer ordnat recept på detta mjöl så det är enkelt att hitta här. Bildminnena hjälpte mig att få fram tårtans design och min tanke med smakerna är att det skall påminna om blåbärspaj medvaniljsås
Vad gör man när söta älsklingen till dotter är sugen på blåbärspaj medvaniljsås. Börja med att förbereda fyllningen eftersom den behöver svalna innan du fyller pajskalet
Jag gillar enkel lika mycket som jag gillar komplicerat. Ska du ha vaniljkräm, som jag gjorde, se till att den är ganska lös, mer som en tjock vaniljsås
Lägg på rabarberbitarna i ett fint mönster, t ex så enkelt som jag gjorde. Kall vaniljsås passar perfekt till en ljummen galette eller en kula vaniljglass
Häll åter i kastrullen och värm tills det tjocknar (skall bli ungefär som tjock vaniljsås). Men visst går det inte att förneka, att det är enklare att åstadkomma en egen krämigt god glass eller sorbet, med den där tingesten
Du gör nu en klassisk crème anglaise, helt enkelt som en klassisk fransk vaniljsås. Moussetårtor har blivit en favorit i mitt kök och när jag skulle göra en tårta och födelsedagsbarnet fick önska blev svaret “en moussetårta med bär”