Goda varma mackor på gång. Lägg två skivor skinka på varje smörgås. Vill man ha en liten sötare touch på smörgåsen kan en skiva ananas vara mer än en klassiker
Lägg ½ hönökaka som botten. Stek bacon, skivade champinjoner och strimlad purjolök i en stekpanna. Häll över creme fraiche och låt puttra en stund, smaka av med salt, peppar och en liten skvätt soja
Fyllningen hölls kvar mycket bra i brödet, jag serverade mackorna i varsitt melittafilter så det blev riktigt enkelt och kladdfritt att äta de varmasmörgåsarna
pröva mina olika recept såsom en klassisk smörgåstårta med lax & skaldjur, en mer annorlunda version med bacon & grillad kyckling, eller varför inte en varmsmörgåstårta med bacon, skinka & purjolök
Men kostnaden för att köpa nytt kakel och betala för mer timmar att göra om alltihop motiverar inte för att göra om, så pass illa ser det helt enkelt inte ut men det är helt klart en kompromiss och såna är så trista att behöva göra
Tvätta citronen till såsen väl i varmt vatten. Kan dock erkänna att det inte är alla veckor vi äter fisk här hemma, men för det mesta äter vi i alla fall fisk en gång i veckan, sen ska man inte glömma att även sardinen/makrillen på smörgåsen, eller sillbiten/ansjovisen till ägget också innehåller omega 3