Crocque Madame är makan till Crocque Monsieur, varmost- och skinkmacka, med stekt ägg ovanpå. Lyft pannan från värmen men låt tallriken ligga kvar så mackorna hålls varma medan du steker äggen
De gick enkelt att flytta med bara handen från serveringsfat till tallrik. Men när fyllningen var på var det helt omöjligt att rulla eller vika ihop plätten så det blev en slags varmsmörgås istället
* Vitkål var av enkel förvaring. Bordsduken, som skall vara av finaste linne, manglat, torrt och nästan varmt, breds nu ut över ett underlag av filt, detta för att slammer skall undvikas då ombyte av porslin sker
Ochenkel kvällsmat. Man smörar en smörgås, lägger på vad man tycker är gott och gratinerar i ugnen tills de får fin färg för att sedan servera med en god sallad
God ochenkel sallad som görs som den ovanför, men där pumpakärnorna utesluts och salladen garneras med en skvätt hallonvinäger (finns att köpa på ex, ICA och funkar superbra ihop med både vanlig sallad och fruktsallad
Lägg smörgåsen i det varmasmörgåsjärnet några minuter. Lägg strimlad skinkaoch om man vill lite riven ost på ena brödskivan och lägg sedan ihop med den andra
En sak som vi nu insåg var att det måste vara små smakportioner - Anders inbakade oxfilé strök vi i sista sekund då vi insåg att vi helt enkelt inte skulle orka