Jag ville testa något nytt och enkeltpå det bekanta temat. Resultatet blev en Marängswiss cheesecake i glas med lite extra godis i sig och smaksatt grädde på toppen
I videon nedan visar jag hur enkelt det är att göra den här cheesecaken. Jag tror att jag har haft lite separationsångest med mitt kök haha men nu har det börjat falla på plats
Krossa kakorna i en plastpåse (ta ett paket i taget) och varva med smeten i en form. Till nyår gjorde jag en cheesecake som alla bara älskade så här kommer receptet =)
Alla ingredienser var inköpta men orken att baka fanns helt enkelt inte. När jag och min familj var i Stockholm för ett tag sedan åt vi på restaurang och till efterrätt beställde jag cheesecake, ända sedan dess har jag varit sugen på att baka egen cheesecake
Den blev en succé som efterrätt på en grillmiddag, alla verkade älska den. Cheesecakes,. Krossa Oreos, antingen i en mixer eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel eller kastrull
Häll bara toppingen på fyllningen o låt stå i kylskåpet tills det har stelnat. Ha på den rivna chokladen som lite garnering innan det är dags för servering
) Och när jag "hittade" de här bilderna blev jag ruskigt sugen på att baka den här cheesecaken igen. Eller så är det en sås som man bara vill doppa ner skeden i, gång på gång
Vacker som en smörgåstårta med somriga smaker från havet och helt enkelt underbart god. Havets cheesecake – Cheesecakepå kavringsbotten med fyllning av stenbitsrom, creme fraiche, färskost, gräslök och pepparrot garnerade med rullar av rökt laxt, smögenräkor, endivesallad med pepparrotsdipp, citronskivor, machesallad & strösslad med pepprig krasse