Receptet på det här långkoket med italienska smaker jag hittade på bloggen Le Parfait. I lördags kväll åt vi riktigt god mat som dessutom var extremt lättlagad
Perfekt när huset är fullt och man vill bjuda på något enkelt men gott. När vi var många runt bordet i helgen passade jag på att leta fram ett gammalt favoritrecept
Detta åt vi igår, ett riktigt smarrigt recept och perfekt bjudmat när man är många. ) Jag tog i lite mer sambal oelek än vad som står i receptet för jag gillar när det är sting i maten, men börja med 2 tsk och smaka av. 4Spara receptetSkriv utIngredienser4 kycklingfiléer150 g champinjoner1 zucchini1 röd paprika1 gul lök3 mindre gulbetor1 paket bacon3 vitlöksklyftor5 dl crème fraiche2-3 tsk sambal oelek (smaka av med mindre först)2 msk finhackad persilja1 msk färsk rosmarin (mindre om torkad)olivolja, salt, pepparInstruktionerSätt ugnen på 200°
Mitt recept har inga exakta mått. Fungerar både till vardags och som bjudmat. Tänk att man hinner glömma bort gamla favoriter när det kommer till maträtter
Det finns många varianter av Jacobssons rätt, men detta receptet är det jag har fallit för. Jag dubblerade samtliga recept ett antal gånger eftersom jag lagade till 26 personer och det gick alldeles utmärkt, men ni får recepten i mindre format. Varmrätten känns idag kanske inte som någon bjudmat, men på 70-talet var det finfint att bjuda på. Originalreceptet innehåller 3 grillade kycklingar, men dem bytte jag ut mot färdiga filéer istället. Desserter kräver knappt inte ens ett recept, du sätter ugnen på 250°, lägger konserverade päronhalvor i en ugnsform tillsammans med lite av spadet, lägger en After Eight på varje päron och låter chokladen smälta i ugnen vilket tar 5 minuter
En del recept är sådana man gärna återkommer till. Perfekt bjudmat alltså. Detta är ett sådant recept. Jag hittade det i Allt om Mat nr 3 1995, och jag vet att det publicerats flera gånger
Gott och enkelt med långkok – den gången fick det bli pulled beef. Jag använder i princip samma ingredienser som till pulled pork, receptet hittar du här, det går att variera i det oändliga, så ta dom smaker du tycker om
Så enkelt men så gott - mina favoritord. ) Förutom den goda fetaostkrämen (receptet med fetaost, crème fraiche, vitlök och örtsalt hittar du här) serverade jag även kalimataoliver till maten