Enkelt recept bjudmat recept

Enkel bjudmat

Enkel bjudmat

Receptet på det här långkoket med italienska smaker jag hittade på bloggen Le Parfait. I lördags kväll åt vi riktigt god mat som dessutom var extremt lättlagad
Bjudmat...

Bjudmat...

Ovanstående recept var makalöst gott. Lyxpasta för 4 personer och det tar bara 10 minuter att fixa. 2 paket färsk tortellini

Parmesankyckling, perfekt bjudmat.

Perfekt när huset är fullt och man vill bjuda på något enkelt men gott. När vi var många runt bordet i helgen passade jag på att leta fram ett gammalt favoritrecept
Pastasallad med kassler

Pastasallad med kassler

Recept. Pastasallad av olika slag är ju perfekt utflyktsmat eller enkel bjudmat då det är lätt att förberedda stora mängder
Allt-i-ett Kyckling med sting

Allt-i-ett Kyckling med sting

Detta åt vi igår, ett riktigt smarrigt recept och perfekt bjudmat när man är många. ) Jag tog i lite mer sambal oelek än vad som står i receptet för jag gillar när det är sting i maten, men börja med 2 tsk och smaka av. 4Spara receptetSkriv utIngredienser4 kycklingfiléer150 g champinjoner1 zucchini1 röd paprika1 gul lök3 mindre gulbetor1 paket bacon3 vitlöksklyftor5 dl crème fraiche2-3 tsk sambal oelek (smaka av med mindre först)2 msk finhackad persilja1 msk färsk rosmarin (mindre om torkad)olivolja, salt, pepparInstruktionerSätt ugnen på 200°
Kyckling med bacon och parmesanost

Kyckling med bacon och parmesanost

Mitt recept har inga exakta mått. Fungerar både till vardags och som bjudmat. Tänk att man hinner glömma bort gamla favoriter när det kommer till maträtter

70-talsmiddag

Det finns många varianter av Jacobssons rätt, men detta receptet är det jag har fallit för. Jag dubblerade samtliga recept ett antal gånger eftersom jag lagade till 26 personer och det gick alldeles utmärkt, men ni får recepten i mindre format. Varmrätten känns idag kanske inte som någon bjudmat, men på 70-talet var det finfint att bjuda på. Originalreceptet innehåller 3 grillade kycklingar, men dem bytte jag ut mot färdiga filéer istället. Desserter kräver knappt inte ens ett recept, du sätter ugnen på 250°, lägger konserverade päronhalvor i en ugnsform tillsammans med lite av spadet, lägger en After Eight på varje päron och låter chokladen smälta i ugnen vilket tar 5 minuter
Cappuccinotårta

Cappuccinotårta

En del recept är sådana man gärna återkommer till. Perfekt bjudmat alltså. Detta är ett sådant recept. Jag hittade det i Allt om Mat nr 3 1995, och jag vet att det publicerats flera gånger
Vegan - Fooled pork - Pulled 'pork'

Vegan - Fooled pork - Pulled 'pork'

Faktum är att det receptet som jag kommer dela med mig av nu är ett sånt recept som skulle passa perfekt på en krog för att erbjuda veganalternativ
Vinmarinerad fläskfilé

Vinmarinerad fläskfilé

Genom att lägga filén i marinad lägger man till smak helt enkelt. Receptet är hämtat ur nya favoritmattidningen Lantliv Mat & Vin

Pulled beef i lergryta

Gott och enkelt med långkok – den gången fick det bli pulled beef. Jag använder i princip samma ingredienser som till pulled pork, receptet hittar du här, det går att variera i det oändliga, så ta dom smaker du tycker om
Pollo al vino bianco

Pollo al vino bianco

Enkelt att göra, enkla ingredienser - och man behöver inte en massa olika grytor och ingen ugn var involverad
Italiensk lax

Italiensk lax

enkelt men så gott - mina favoritord. ) Förutom den goda fetaostkrämen (receptet med fetaost, crème fraiche, vitlök och örtsalt hittar du här) serverade jag även kalimataoliver till maten
Matsedel vecka 48

Matsedel vecka 48

Stekt torsk, enkelt men vansinnigt gott. Så, här är min mammas goda recept på kåldolmar dagen till ära
Ljummen grekisk kycklingssallad

Ljummen grekisk kycklingssallad

Läcker och trevlig som bjudmat om man får oväntat besök så här i semestertider. Återigen ett recept ur Allt om Mats Grillspecial 2009