Tillbaka till meat-free Monday och vad passar då bättre än enkla och goda bönbiffar. Bönbiffar. Jag använde en burk blandade bönor och en burk kidneybönor, men egentligen går det bra med vilka bönor som helst (i burk)
Jag lade för länge sedan ut ett recept på potatisplättar fyllda med fetaost och rödlök, ett supergott tillbehör till ex kyckling, fisk eller en köttbit och smakkombinationen i dessa potatisplättar tänkte jag skulle passa även i mina bönbiffar
I förra inlägget skrev jag om mina goda bönbiffar (se här) och nämnde att. På helgerna brukar vi ofta bjuda hem våra barn och deras respektive på middag
Dagens recept på bönbiffar krävde inte en endaste liten svordom, det tillhör den lyckade skaran och får därmed ansluta sej till övriga fungerande recept här på bloggen
Till gårdagens vegetariska wraps gjorde jag bönbiffar med hasselnötter, som jag gjorde små och avlånga för att få bättre passform till wrapsen, och så hade jag en kall sås gjord på mango chutney och creme fraiche till,
Bönbiffar. Baljväxter är något som många av oss skulle må bra av att äta mer av. Nu när vi närmar oss slutet av januari och matbudgeten kanske börjar sina kan man också motivera sig med den aspekten att det faktiskt är billig mat
Enklast är det att göra smeten till kotletterna i en matberedare (med knivarna monterade). Såsen passar också bra att servera till bönbiffar (se recept här)
Jag kanske rent av gör mina egna bönbiffar eller mina favoritburgare, linsburgare, istället och smaksätter dem med samma kryddor som i detta recept, för det var verkligen inget fel på smaken (recept på bönbiffar och linsburgare hittar du här och här)
Jag kan nästan dela i mitt liv i före och efter att pajformen kom in i mitt liv, för herre je vad den förenklade studentlivet och matlagningen många gånger
Den passar också bra att ha som tillbehör till bönbiffar eller som fyllning i t. Denna mumsiga vitkålsgryta brukar jag göra lite då och då så här års när det finns gott om vitkål till bra pris