Hej på er,. Redan tisdag kväll, dagarna går ju så himla fort. Skoj, snart helg igen. ). Helgerna här hemma, eller söndagen iaf, starta ofta med nybakat bröd till frukost och jag tänkte publicera ett nytt recept på snabb-bakade frallor
Innan jag drar mig ut i köket för att skala potatis, skiva jordgubbar och annat gott så ska ni få ett recept på några av de godaste frukostbullarna jag vet
Smula ner jästen i en stor degbunke och rör ut den med lite av det fingervarma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, honungen, olivoljan, saltet och nästan allt mjölet
Bakade frallor igår, enkla att göra och går att både snabbjäsa och långjäsa beroende på jästmängd. Frukostbullar med havre3 dl fiberhavregryn5 dl kallt vatten3/25/50 g jäst1 msk honung2 msk olivolja1,5 tsk flingsalt0,5 dl linfröca 8 dl vetemjöl specialBörja med att rosta havregrynen i en torr stekpanna tills de får lite färg
Har haft lite (ganska mycket) bloggtorka på sistone, jag har inte bakat så mycket alls men jag har lite på lager från tidigare som kanske kommer att dyka upp här
Löjligt enklafrukostbullar men ack så goda. Jag kunde inte låta bli att springa ner till affären och köpa Västerbottensost till mina nygräddade frukostbullar för de går lika bra att äta på kvällen
Frukostbullar med aprikoser, mandlar och herrgårdsost 100 gram ekologiska aprikoser 1,5 dl vatten 50 gram jäst 4 dl vatten 2 tsk salt 2,5 dl finriven, mellanlagrad herrgårdsost 1 dl sötmandel, hackad 650 gram råksikt (cirka 11 deciliter) Lägg aprikoserna i blöt i vattnet över natten - eller mixa dem på en gång i hett vatten