Att göra hemmagjord marinad till grillat kött är jätteenkelt och tar bara några minuter, dessutom slipper du alla onödiga tillsatser som det ofta finns i färdigköpta grillmarinader
det finns många goda färdiga marinader i butiken men då och då tycker jag om att göra egen marinad. En god vän frågade om jag alltid gör egen marinad till det kött som jag grillar
Marinaden passar också jättebra att använda tillkött, kyckling eller quornfiléer. Vi käkade de grillade grönsakerna med ugnsstekt potatis och bearnaisesås, vilket passade jättebra till
Jag köper aldrig marinader. Tillsätt riven vitlök och gärna färska, finhackade örter, eller torkade. Lägg ner önskat kött i en påse eller skål oavsett vilken marinad du gör
Köttet stekte jag sedan om alla sidor så att köttsaften stannar inne för att sedan ugnsbaka köttet illsammans med stora körsbärstomater, sparrislängder, squashtärningar, delade lökhalvor från knippe
Tillfläskkött är det gott med lite sötma och eftersom vi redan hade köpt ketchup (till hamburgarna vi åt tidigare i veckan) använde jag det tillsammans med sojan som en marinad
Oftast använder vi samma gamla enkla marinad med thai-chilisås när det är dags att grilla kyckling. Nästa gång provar jag den kanske tillfläskkött som den också borde passa till
Det här är en variant som inte är lika röd då jag inte hade tillgångtill röd, jäst tofu. Torka av köttet all överflödig marinad, pensla på lite av glacen
Den här rätten gjorde jag förra helgen när min dotter fyllde år, en grekisk inspirerad rätt som bestod av souvlaki på lamm, dvs grillspett med lammkött och paprika