Härom dagen gjorde jag Entrecote och en paprikasås vart så gott, snabbt och enkelt. Denna sås kan man använda med kött, kyckling och mycket mera men oftast serveras den med kokta potatisar på Kanarieöarna
Servera 300 gram entrecôte. Fin hacka alla lökarna. Hetta upp två stekpannor, smält smör i båda och tillsätt 0,5dl schalottenlök och en pressad vitlöksklyfta i en panna och stek i någon minut, tillsätt alla trattkantareller och tillsätt salt och peppar, rör runt tills svamparna är mjuka, ca 8 min
Smaka av och lägg up när såsen börjar bli tjock. Skiva entrecoten i två centimetertjocka skivor. Gnid in med grillkrydda och stek på hög värme efter önskemål (en del vill ha köttet genomstekt andra föredrar det rött inuti)
Sås. Blanda samtliga ingredienser till såsen och häll upp den i en liten skål. Sås. 600 g entrecôte (i ca 1 cm tjocka skivor). 600 g entrecôte (i ca 1 cm tjocka skivor)
Jag hade önskat att det vara nån sås till. Det ska självklart vara sås till. Vi åt köttet på taco-fredagsmys med hemlagad cheddarostsås, guacamole och massa grönsaker
En rejäl köttbit med en mastig och len sås som kompletteras med ugnsrostad potatis. Tillsätt buljong och grädde (eventuellt kan såsen behövas redas med smör/mjöl)
Sås. Blir inte såsen så tjock så ha i lite maizena eller mjöl. Kött. Marinera gärna köttet innan i örter men i detta fallet är det en helt neutral entrecote biff
-)Två köttbitar, pommes frites och färdig sås samt lite grönsaker kan bli riktigt gott. Två köttbitar, pommes frites och färdig sås samt lite grönsaker kan bli riktigt gott
Whiskysås. av såsen med maizena. Servera tillsammans med potatispurén, köttet och såsen. Wiskysås 2 schalottenlökar en klick smör 4 msk whisky 2 msk grönsaksfond, koncentrerad 2 dl vatten 2-3 dl vispgrädde 1 msk tomatpuré 1 tsk socker maizena för