Skala potatisen och gör rutmönster att den med hjälp av en träslev (ska alltså inte skäras igenom). På hemväg från jobbet innan helgen så smet jag in på saluhallen i Göteborg för att köpa en bit kött till
Ändå finns det massor av människor som säger att de tycker det är svårt att laga rött kött – och som avstår från vitlökssmör för att de tror att det måste skäras elegant från tjusiga rullar
Förvara i kylskåp tills det är dags att skäras upp och serveras. Oj vilken vecka vi haft. Så rolig, förväntansfullt och så många intryck och tankar att smälta
400 g mört kött som lövbiff, ryggbiff eller entrecote (jag använde entrecote). Frys in köttbiten en stund, ca 30 min, så blir den lättare att skära i tunna skivor. 400 g mört kött som lövbiff, ryggbiff eller entrecote (jag använde entrecote)
En älgentrecôte skulle tillagas och eftersom älgkött är så fettsnålt blir det absolut godast och saftigast att tillaga entrecôten helstekt istället för att skära upp och steka köttet i skivor
Ryggbiffen sitter mellan Entrecoten och rostbiffen och är ett väldigt smakrikt kött. Jo en sak till, om det är en fettkappa på biffen måste du även skära den i ett rutmönster innan du steker och se till så du får fin färg på fettkappan
Provolone)salt och pepparsmörSkär löken så tunt det bara går, likaså entrecoten. Funderar på om det skulle gå lättare att skära tunna skivor av köttet ifall det var lite, lite fryst