Det här är en förenklad variant som består av tunnt skivat kött som får gotta till sig i en japansk marinad och sedan stekas hastigt i olja några minuter i en stekpanna eller wok
Det här receptet är på oxfilé men det går lika bra med tex ryggbiff, rostas eller entrecote. Kan ju tipsa om att göra lite extra kött då det gör sig perfekt som ingrediens till en pasta, wok eller en steak sandwich dagen efter
I tisdags när vi hade bröllopsmiddag hemma min man och jag så blev det middag hemma eftersom tågen var inställda som vanligt så vi gick till våran lilla butik och köpte en bit entrecote (fanns inget annat)
Och woken går alldeles utmärk att servera som ensamrätt. Woka köttet på hög värme i ett par minuter. Woka sedan chili, paprika, röd lök och purjolök på medelvärme ett par minuter
Man använder fint nötkött typ ryggbiff, entrecote eller liknande och blandar det med en kryddblandning, wokar det och serverar i salladsblad tillsammans med tex ris
Recept på min entrecotewok. Ja i min wok jag gjorde till middag precis. När det wokat ett tag så häller du i nudlarna (det står på förpackningen hur du ska förbereda nudlarna med sköljning) och skvätt i lite soya
För att köttproduktionen ska bli hållbar bör vi inte bara äta filé och entrecote. Wok är en tacksam rätt då det går att göra wok på det mesta man har i kylen
2 entrecote. •Häll kokande vatten på nudlarna, låt stå 3-6 minuter. •Hacka och dela alla grönsaker. •Sila nudlarna och tillsätt limeskal och svarta sesamfrö