Den blev mums på en rostad fralla med västerbottensost och kräftor. Vi hade kräftskiva hos oss i lördags och jag testade göra Ernst Kirchsteigers dillaioli efter ett tips av min kollega Sandy
Idén till kräftorna hade mina vänner sett på ett matprogram med Ernst Kirchsteiger. Vi fick varma kräftor marinerade med Lime och Chili, som värmdes upp på en Muurika över öppen eld
I dagens inlägg får du tips på några goda tillbehör till kräftorna. Här nedan följer först länkar till de glutenfria brödsorter jag tycker passar bäst till kräftorna
På ”Sommar med Ernst” för något år sen wokade han kräftor. Lägg kräftorna i en stor skål eller hink. Ernsts marinerade och wokade kräftor med tre olika dippsåser
Först ut blir en så god paj så ni bara anar inte, en paj som allas vår Ernst står bakom receptet på. Små kräftor att piffa upp duken med, också köpta på Coop
Receptet kommer från boken ”I det enkla bor det goda”, skriven av Ernst Kirchsteiger. Tina kräftorna. Lägg ned kräftorna längs kanten, nu ska grytan inte koka mer utan bara värmas upp
Lägg kräftorna i en stor hink eller kastrull och blanda väl med marinaden. Hetta hastigt upp kräftorna tillsammans med marinaden i en Muurikka eller i en wokpanna på grillen
Det är käre Ernst Kirchsteiger som komponerat ihop dessa recept. När jag så frågade mamma vad hon var sugen på till middag ploppade förslaget om kräftor upp och jag, som har en sambo som avskyr allt vad skaldjur heter, var inte sen att hoppa på ett sådant utmärkt förslag