1,5 msk fiberhusk eller finax psyllium (= finmalet psylliumfröskal, kan ersättas med dubbla mängden grovmalet) Läs mer om psylliumfröskal här…. 35 g fibrex (flakes). 1,5 msk fiberhusk eller finax psyllium (= finmalet psylliumfröskal, kan ersättas med dubbla mängden grovmalet) Läs mer om psylliumfröskal här…. 35 g fibrex (flakes)
Ersätta mjöler i mixen. Därför har jag valt teffmjöl, rårismjöl och fibrex. Fibrex är en superbra glutenfri produkt som funnits på den glutenfria hyllan i butiken sedan länge
Du kan ersätta jästen i receptet med 1 msk äppelcidervinäger och 2 tsk bikarbonat. 0,75 dl fibrex (flakes). Kan ersättas med 3 msk grovmalet. 0,75 dl fibrex (flakes). Kan ersättas med 3 msk grovmalet
½ dl havremjöl av ren havre (kan ersättas med mer teff- eller rårismjöl). Komplettera sedan mjölerna med Pofiber (fibrer från potatis), Fibrex (fibrer från sockerbeta), psylliumfrön, chiafrön och/eller linfrön för att göra bröden mer närings- och fiberrika
Ersätta mjöler i mixen. En uppdatering av receptet och proportionerna har varit nödvändig eftersom att mjölmixen tidigare innehöll fibrex som inte längre finns på marknaden
Några mjöler som funkar att ersätta med och använda i det här receptet. 1,25 dl fibrex (flakes). 1 tsk mortlade fänkålsfrön (kan uteslutas eller ersättas…. 1,25 dl fibrex (flakes). 1 tsk mortlade fänkålsfrön (kan uteslutas eller ersättas…
fibrex. fibrex. 8 msk kruskakli (går att ersättas med fibrex). 8 msk kruskakli (går att ersättas med fibrex). 8 msk kruskakli (går att ersättas med fibrex). 8 msk kruskakli (går att ersättas med fibrex). 8 msk kruskakli (går att ersättas med fibrex). 8 msk kruskakli (går att ersättas med fibrex)
Jag kom över en påse i Hötorgshallen, kan ersättas med bovetemjöl om man inte har lika stor tur. GLUTENFRITT KASTANJEBRÖD MED EGEN MJÖLMIX15 g jäst1½ dl linfrön1½ dl fibrex1 dl pofiber1 msk fiberhusk100 g bovetemjöl100 g rismjöl100 g majsmjöl100 g kastanjemjöl4 msk surdegspulver (quinoa- och risbaserat)1 dl oskalade sesamfrön1 dl pumpafrönca 8 dl vattenBlanda alla ingredienser med så mycket vatten att det blir en väldigt lös och kladdig deg som definitivt inte går att knåda. 1½ dl fibrex
Det blir ju lite annorlunda textur än vad man är van till såklart men de blev väldigt saftiga och fick ett fint och krispigt yttre, som jag gillar dom jag använde mig av lite rågflingor men är man glutenallergiker kan man ersätta detta med tex fibrex
Ersätta mandelmjöl och kokosnötsmjöl. Du kan också tillsätta lite fibrex i smeten om du vill ha fastare konsistens på brödet, lägg då inte till någon extra vätska
NYTTOBOLLAR8 blötlagda osvavlade (mörka) aprikoser (blötläggningen gör dem lite mer magvänliga om man ammar och bebisen har lätt för att få gasbesvär)10 mjuka katrinplommon½ dl hela linfrön½ dl finmalen fibrex (ersätt med pumpafrön som mixas för raw-version)4 färska urkärnade dadlar½ dl hampaprotein2 msk sojaprotein (använd hampaprotein istället för raw-version)½ msk vaniljsocker vatten till lagom konsistensMixa ihop ingredienserna med så mycket vatten att det blir en formbar deg
1 1/4 dl kruskakli (kan ersättas med Fibrex). 1 1/4 dl kruskakli (kan ersättas med Fibrex). Hej,. Under min tonårstid var jag nog en mackmänniska, åt skogaholmslimpa, tekakor och rostbröd
kardemumma, kanel och nejlikor för pepparkaksvariant, kakao och kaffe för mer normal chokladbollsvariant, vaniljsocker eller ännu hellre vaniljpulver för vaniljsmak, byt ut blåbären mot andra bär, ersätt russin med annan torkad frukt, hoppa över dadlarna, använd boveteflingor, hirsflingor, havregrynmalda nötter eller frön istället för fibrex och linfrön